Yorum Köşesi: Yahşi Batı (2009)


Sonunda ben de gittim, izledim.

Açıkçası üzerine uzun uzun yazılacak bir film olmadığını söyleyebilirim. O yüzden bu yazı da kısa olacak.

Filme gitmeden önce bayağı bir bekledim. Tabii bu arada az çok filmle ilgili yorum da okudum. Seyirci böyle her filmde olduğu gibi bölünmüş durumdaydı ama çoğunluğun görüşü filmin G.o.r.a, A.r.o.g gibi bir komedi filmi olmadığı, en azından o kadar güldürmediğiydi. O yüzden beklentilerimi mümkün olduğunca düşük tutarak gittim.

Film, Cem Yılmaz'ın önceki filmlerinde oynadığı cin-kurnaz karakteriyle açılıyor. Bir palavrayla antika olduğunu iddia ettiği bir ürünün hikayesini anlatıyor ve film bu hikayeyi anlatıyor.

Öncelikle Cem Yılmaz'ın her filminde önceki filmlerinden bir karakter olması, en azından andırması ve ara ara diğer filmlerine gönderme yapması beni bayağı baydı. Zaten filmin kadrosu, maaşlı çalışanlar gibi. Cem Yılmaz damgasını bu kadar abartmaya gerek var mı?

İkinci olarak film, iki arada bir derede kalmış. Komik olmaya çalışan ciddi bir film. Komik kısımları yok mu? Var tabii.(Özellikle küfürlerin tam yerinde ve ayarında basılması iyi ayarlanmış) Ama film bir komedi filmi değil. Hokkabaz ile A.r.o.g arasında kalmış bir film. Hokkabaz gibi sürükleyici bir tarafı da olmadığı için sıkıldığım kısımlar çok oldu. Açıkçası bu izleyici rekoruna, hasılatına değecek bir film göremedim. Bir 2-3 kez daha G.o.r.a'yı izlemeyi tercih ederim.

Sonuç olarak bu filme vereceğiniz paraya gidip Avatar izlemenizi, bu filmi dvd-vcd'den izlemenizi tavsiye ederim.

2 Yorum Yapıldı:

Schumy dedi ki...
En sonra yazdığın görüşe tamamiyle katılmıyorum.

Unknown dedi ki...
Valla dün finaller arası bir kaçamak yapıp Avatar'ı izledim ve o son yazdığım görüşüm tekrar perçinlendi. Tabii zevk meselesi ama bence öyle.

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.