Film Ertelemeleri ve Kafa Karışıklığı


Hollywood'un rekor yılına inatla Mgm, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru 4 milyar dolar borçla batma noktasına gelmişti. Tabii herkes Bond serisinin yeni filmini ve Peter Jackson ile Guillermo Del Toro'nun çekeceği The Hobbit'in akıbetini merak etmeye başladı.

İlk haber Bond 23'den geldi. Filmin prodüktörleri...
Michael G. Wilson ve Barbara Broccoli, Total Film'le yaptıkları röportajda, Mgm ile ilgili sıkıntılardan dolayı, Mgm satılana ve rayına oturana kadar Bond 23'e ara verdiklerini açıkladılar. Daha dün gelen bu haberden sonra bugün, Sam Mendes filmi yönetmek istediğini ve bununla ilgili stüdyoyla görüştüğünü açıkladı. Road To Perdition ve American Beauty ile gönlümde yer eden yönetmenin ismini görünce açıkçası çok sevindim. Film geç de olsa çıkarsa, iyi bir film izleyeceğiz kanaatindeyim.


The Hobbit ise yönetmenlerden ve filmden dolayı biraz daha rahat görünüyor. Daha yeni Bilbo karakteri için seçme yapmaya başladılar. Çünkü Mgm yüzünden The Hobbit çekilemezse stüdyolar kapışacaktır muhtemelen. Bond'daki gibi isim hakkı meselesi de yok.




Mgm meselesi daha çözüme kavuşmadan, bugün bir erteleme haberi de Spider-M4N'den geldi. Geçen ay IESB senaryo eksikliği nedeniyle yapımın süresiz ertelendiğini duyurmuştu. Sony'den bu haberi reddeden bir duyuru yayınlanmıştı ardından. Marvel'da sağlam kaynakları olan Nikki Finke ise bugün haberin doğru olduğunu ve prodüksiyonun kapatıldığını doğruladı. Sette çalışan bir özel efekt elemanı da filme planlandığı tarihte başlamayacaklarını kaydetti. Senaryo ile ilgili sorunlar varmış ve Ocak ortasında ertelemenin ne kadar süreceği açıklanacakmış. Yönetmen Sam Raimi, bir çok yazarın elinden geçtikten sonra ortada kalan senaryoyu stüdyonun bitirip, berbat bir hale getirmesini istemediği için ara vermiş.

Ek bilgi: Çok pahalı ve film için gereksiz olduğu düşünülerek Anne Hathaway'i kadroya katmayacaklarını açıklamış Sony. Ayrıca sette çalışanlar John Malcovich'i sette gördüklerini doğruladılar. Yeni kötü adamımız da Vulture olacakmış.

Bitmedi. :)


Yeni çıkacak olan The Road filminin yönetmeni John Hillcoat The Telegraph için yazdığı günlükte, film için çoktan Shia LaBeouf ve Ryan Gosling ile anlaşmalarına rağmen The Road filmi için çalıştıkları prodüksiyon şirketinin dağılması nedeniyle filmin iptal olduğunu belirtti.

Kendi ağzından: Büyük bölünme başladı. Artık ya 3 boyutlu, büyük bütçeli filmler çekiliyor, ya da Barbie, Monopoly: The Movie gibi aptal filmler. Sırada ne var, Coca-Cola: The Movie mi? Ben yılı uygun bir şekilde, kendi iş kolumun çöküşünü izleyerek kapatıyorum.

Avatar'ın milyar dolarlık başarısından ve çıkan onlarca haberin arasında bunca iptal, iflas haberlerin çıkması beni birkaç gündür şaşırtıyordu. Üstüne de John Hillcoat'un isyankar yazısını okuyunca güleyim mi, ağlayayım mı bilemedim. Zenginlik içinde fakirlik. Umarım Türkiye'nin film endüstrisi bu ikiliği yaratacak kadar büyümez.

0 Yorum Yapıldı:

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.