Neill Blomkamp'dan Yeni Film


District 9 ile adını duyuran Neill Blomkamp, L.A. Times ile yaptığı uzun röportajda aklındaki projelerle ilgili birkaç ipucu verdi. Yeni çekeceği filmini, District 9'ı çektikten sonra 1 ay içerisinde yazan yönetmen, filmin sci-fi türünde olacağını ve günümüzden 150 yıl sonrasında geçtiğini belirtmiş röportajda. Filmi, aklındaki 2 şehirden birinde çekecekmiş(daha karar vermemiş) ve District 9'da Johannesburg'un oynadığı gibi filmin çekileceği mekan da yine önemli yer tutacakmış.

District 9'un devam filmiyle ilgili sorulan soruda ise...
yeşil ışık yakıyor gibi. Johannesburg'da uzaylıların olmasının ve insanlarla ilk tanışmalarının ilginç bir fikir olduğunu ve aynı konuyla tekrar oynamaktan hoşlanabileceğini söylüyor.

Kendi ağzından:
District 9'un kaldığı yerden alınan konu çok geleneksel ve sıradan olur. Uzaylıların geri dönüp, herşeyi patlatmaya başlaması fikri ilgimi çekmiyor. Ancak filmin öncesini ve en başta olayların nasıl geliştiğini anlatan bir film ilginç olurdu. 

Neill Blomkamp'ın yeni filmi belli. Yani District 9'a geri dönmek istese bile önce sci-fi filmi çekmeyi planlıyor. Ama o filmden sonra yeni bir District 9 izleyebiliriz. Aslında böyle güzel bir filmin tadında bırakılması taraftarı olurdum. Ancak daha ilk büyük bütçeli filminde harika bir iş çıkaran, Imdb'nin 250 film listesinde 102. sıraya giren ve geleneksel Hollywood tarzından hiç hoşlanmayan bir yönetmenden sıradan bir film çıkacağını sanmıyorum. Zaten röportajın ilk bölümünde yüksek bütçeli bir film yapmak istemediğini söylüyor kendisi.
Merakla bekliyoruz.



0 Yorum Yapıldı:

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.