Yorum Köşesi: Adam (2009)


Hikaye, Asperger sendromu olan Adam ile apartmanına yeni taşınan Beth'i anlatıyor. Asperger sendromu olan insanlar, karşılarındaki insanın söylediğini kelime anlamıyla alıyorlar(mış). Bu yüzden çoğu kez espri ya da kelime oyunlarını anlayamıyorlar(mış). Ayrıca karşısındakinin ne hissettiğini anlayamadıkları için sormak zorunda kalıyorlar(mış).

Adam bu yüzden ilginç biri. Ne kadar uygunsuz da olsa karşısındakine ne düşündüğünü ve hissettiğini sormak zorunda kalıyor hep. Kötü bir ilişkiden çıkan ve biraz basitlik isteyen Beth'i cezbediyor bu. Ama tahmin edebileceğiniz üzere Adam, bir sevgiliden çok bir çocuk gibi ve bazı şeyleri anlayamıyor. Böyle bir ilişki nereye kadar gidebilir? Anlayışsızlık üzerine kurulu bir ilişki.


Her ne kadar ele gelir bir final sunamasa da izlerken hoşunuza gidebilecek bir film. Zaten bir final olsun, öykümün vurucu kısımları olsun diyen bir film değil. Böyle filmler benim çok hoşuma gidiyor. Hikayenin inişi, çıkışı olmasına gerek yok. Akıcı ve sıkmayacak şekilde sunması yetiyor, ki bu film de aynen öyle yapıyor. Adam'ı oynayan Hugh Dancy mükemmel olmasa da iyi bir oyunculuk sergiliyor. Rose Byrne ise pek oyunculuk açısından olmasa da göz dolduruyor. Beklentilerinizi düşük tutup güzel bir bir buçuk saat geçirebilirsiniz.

Aynı hoşluktaki fragmanı ise burada.

0 Yorum Yapıldı:

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.