Yorum Köşesi: The Box (2009)


Bugünlerde kötü filmlerden gidiyorum. Fragmana ve ilginç konusuna dayanarak bugün seçtiğim film The Box oldu.

Film, Cameron Diaz'ın oynadığı Norma ve James Marden'in oynadığı Arthur'un evlerinin önüne bırakılan bir kutuyla başlıyor. Bu kutunun içinden güzel dizayn edilmiş bir düğmeden başka bir şey çıkmıyor. Ertesi gün ise çiftimizi, Frost/Nixon filmiyle bizi mest eden ve aynı filmle Oscar'a aday olan Frank Langella'nın oynadığı Arlington Steward karakteri ziyaret ediyor. Stewart'ın teklifine göre, eğer Norma ve eşi kutudaki düğmeye basarlarsa Dünya üzerinde herhangi bir yerdeki tanımadıkları bir kişi ölecek. Karşılığında ise 1 milyon dolar alacaklar. Tabii iş bu kadar kolay değil. Film de sonrasında olan olayları anlatıyor.

Konu, bir kısa hikayeye dayanıyor. Gerçekten de ilginç bir konu var. Ancak hikayenin senaryoya aktarılması işini, sanırım sokaktan geçen bir adam üstlenmiş. Birbirlerini tutmayan sahneler, "Ya bu kadın-adam biraz önce şurada değiller miydi? Şunu yapmıyorlar mıydı?" diye sorduruyor. Üstüne üstlük filmdeki asıl soruya hiç cevap verilmemesi izleyeni kızdırıyor. Bir yere yönlendiriyorlar ama o kadar. Artık tahmin ede ede fıtık olun durumu var. Filmin sonuna kadar "Sanırım şöyle-Yok böyle" deyip duruyorsunuz. En sonunda cevap istiyorsunuz ama yok. İması var. Özellikle sonlara doğru birbirini tutmayan sahneler sinir ediyor. Bu adamlar çektikleri filmi hiç oturup izlememişler mi diye soruyorsunuz.

Senaryonun bu eksikliğinin üstüne filmin yönetimi ve oyuncuların oyunculukları da kötü olunca ortaya komik bir film çıkıyor. Özellikle filmin son yarım saatinde gülmemek için kendimi zor tuttum. Cameron Diaz'ın adıyla kurtarılmak istenen filmi, oyunculuğunu beğendiğim tek insan Frank Langella da kurtaramamış.

Filmin tek ilginçliği konusu değil yalnız. Bu kadar kötülediğim bu film beni hiç sıkmadı. Sanırım sürekli etkileyici bir final görme isteğim yüzünden oldu. Çünkü bu konunun böyle harcanacağını düşünmemiştim ve açıkçası çok güzel olmasa da "İyiydi be!" diyebileceğim bir final bekliyordum.

30 milyon dolar bütçeyle çekilen ve haklı olarak Amerika dışında gösterime girmeyen film 15 milyon dolar hasılat yapabilmiş. O para da Cameron Diaz'a gitmiştir zaten. :)

Filmin bitmesiyle Shift+Delete yapmam bir oldu. İzlemeyin, izlettirmeyin. :)

2 Yorum Yapıldı:

SirEvo dedi ki...
C. Diaz var diye merak ediyordum, özellikle de son My Sister's Keeper filmindeki rolünden sonra. Ama şu yorumdan sonra zor... :D

sevinç dedi ki...
berbattı çünkü ne olduğunu anlamadım ama o kadar sürükledi ki sonuna kadar izledim.güzel bir sondu ama olay ne anlamadım.

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.