Poster Köşesi: Bölüm 1


Burada yazmaya başlamamdan beri internette çok güzel posterler ve çalışmalar görmeye başladım. Gerçekten çok yetenekli sanatçılar var ve harika işler çıkarıyorlar. Bu sanatçılar tabii ki bu çalışmalarını para karşılığı satıyorlar. O yüzden istisnalar hariç, resimlerin boyutu yüksek çözünürlüklü olmuyor.(Küçük de değil gerçi.) Ancak benim gibi afişlerle film arşivi tutuyorsanız, arşivinizi bu halleriyle bile çok güzelleştirebilirsiniz.

Şu an elimde birkaç tane var. Bir kısmını bu yazıda vereceğim. Kalan kısmı ve ileride karşıma çıkanları yine bu köşede vermeye devam edeceğim. Posterler yazının devamında...

Resimlerin üzerlerine tıklayarak sayfasına gidebilir, İndir diyerek orijinal boyutlarında kaydedebilirsiniz.

İlk resimlerimiz ressam Tavis Coburn'den. BAFTA ödüllerinde En İyi Film kategorisinde yarışan adaylar için bir retro poster çalışması hazırlamış. Soldan sağa Avatar, An Education, The Hurt Locker, Precious, Up in the Air.

 
 


İkinci setimiz Ibraheem Youssef isimli sanatçıdan geliyor. Quentin Tarantino'nun filmleri için minimalistik posterler hazırlamış. Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill 1 ve 2, Death Proof ve Inglourious Basterds.



Üçüncü çalışmamız ise sadece Inglourious Basterds'a özel. Birkaç ressamın bir araya gelip hazırladığı bu çalışmalar, Haiti'ye yardım amacıyla satılmıştı.
Keşke her film için böyle ayrı ayrı bir sürü poster yapılsa. :)
Özellikle birinci ve sonuncu posterleri tavsiye ediyorum.

0 Yorum Yapıldı:

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.