DLNA Programlar Rehberi Bölüm 3: Wild Media Server


Üçüncü ve en güzeline geldi sıra. Tesadüfen bulduğum bu program hayatımı kurtardı diyebilirim. 

Wild Media Server, Serviio ve Share Manager gibi transcode etmeden medya paylaşabiliyor. Oynatamadığınız dosya olursa transcode da edebiliyor istediğiniz dosyayı. Ben hiç kullanmadığımdan ve ihtiyacım olmadığından transcode olayını anlatamayacağım. Zaten mkv, avi, mp3, mp4 ve fotoğraf dışında işiniz düşmüyorsa ihtiyacınız da olmaz.

Resimli rehber yazının devamında...


1 Haziran 2010 Güncellemesi:
Programın kararlı sürümü çıkmasıyla 1 Haziran'da süresi bitmiştir ve lisans istemektedir. Ancak bilgisayarınızın takvimini geriye alarak programı kandırabiliyor ve kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Bunu kolay yoldan yapabilen RunAsDate isimli küçük bir program var. Ayrıntılı bir anlatımı için buraya tıklayın.

29 Ocak 2011 Güncellemesi: 
Programın ilacını almış versiyonu çıkmış sonunda. 1. adıma ekledim.

1.Adım:

Programın 1.02 versiyonunu buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Programın sitesi ise burada ve download sayfası burada.

1-A:
İlacını almış uslu versiyonu ise burada. Ancak en azından bir aygıtı(yani bir tv'yi) etkinleştirmediğiniz sürece deneme modunda kalıyormuş. Biraz körlemesine anlatıyorum. Ben tv'yi bağlamadan denediğimde oldu. Siz aşağıda anlattığım şekilde yapın.

- TV'yi açın. Programı çalıştırın ve Server'ı başlatın Start diyerek.
- TV'nin WMS'i gördüğünden emin olun.
- Sonra Settings-Server'a girin. Alttaki kutunun yanındaki Search'e tıklayın. TV'nizi bulun çıkan listede. Solundaki işareti tıklayıp yeşil yapın, ok deyin ve çıkın.
- Listeye eklenen TV'nizi seçili konuma getirip Edit'e tıklayın.
- Alttaki Activation Code yazan bölüme rastgele numaralar girin. Sonra yanındaki yeşil ok tuşuna basın. "Device registration was successfully" diye bir mesaj alacaksınız. Aygıtınız aktifleşti demek bu.
- Daha sonra server'ı veya programı baştan başlatın. Tekrar başlattığınızda aynı trial uyarısını almayacaksınız.

2.Adım: 


Program önce kurulum dosyalarını çıkartmak istediği yeri sorar.


Yeri belirledikten sonra kuruluma geçer. Install deyince yüklemeye başlar.


Yükleme bittikten sonra programı çalıştırayım mı diye sorar. Yes diyerek çalıştırın.


3.Adım:

Program kurulduktan sonra öncelikle dikkat etmeniz gereken firewall'unuzun programa izin vermesi veya firewall'unuzun tamamen kapalı olması.

Program açıldıktan sonra aşağıdaki gibi bir pencere gelir. Close deyip kapatın.


4.Adım:

Close dedikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran gelir. Device From List bölümünden televizyonunuzu seçin. Bizim durumumuzda televizyon Samsung olduğu için resimdeki gibi yapalım ve Next diyelim.


5.Adım:

Bu ekranda sağ taraftaki bölümden Add diyerek klasör ekleyin. Ben yine Californication dizisinin klasörünü ekledim. Eğer aşağıdaki Local Drives'ı tıklarsanız bilgisayardaki tüm harddiskleri ekler.


6.Adım:

Üstteki adımda Done dediğinizde eklediğiniz klasörleri taramak için sorar. Yes deyin.


7.Adım:

Dosyaları taradıktan sonra aşağıdaki gibi listeler.
Üst kısımda Start butonu vardır. Tıkladıktan sonra artık dosyalarınızı televizyonunuzdan izleyebilirsiniz.


8.Adım:

Televizyonunuzdan Media Play tuşuna basın. Kırmızı tuşla WMS yazan sunucuyu seçin ve Movie'ye tıklayın.
Açılan sayfada aşağıda görünen Movie'ye tıklayın.


Eğer klasör klasör görünüm istiyorsanız, ki en rahatı budur, Movies'e tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi Watch Folders'a tıklayın.


Daha sonra aşağıdaki gibi dosyalarınızı görebilir ve rahatça oynatabilirsiniz.



9.Adım:

Her film izleyeşinizde programı açmak istemiyorsanız Windows servisi olarak da yükleyebilirsiniz. Yukarıdaki butonlardan Settings'e tıklayın. Soldaki menüden Additional'a tıklayın. Alttaki Installation Windows Service"Wild Media Server"ın yanında kutucuğa bir tik atın ve Ok deyin. Bundan sonra programla televizyonda medya oynatabilmeniz için programı açmanıza gerek yok.

10.Adım:

Programı karıştırmak isteyenler ve transcode ile uğraşmak isteyenler Settings-Transcode kısmından ayarları yapabilir. Programla sadece bunlar değil, internet radyo, youtube, dailymotion vb. şeyler de izleyip, dinleyebiliyormuşuz. Açıkçası hiç ihtiyacım olmadığından karıştırmadım ama istiyorsanız kendi sitesinden ve forumlarından karıştırıp deneyebilirsiniz. Ayrıca altyazı dosyalarını istediğiniz büyüklükte, konumda ve renkte ayarlayabiliyorsunuz transcode ile. Ben denedim ancak mkv dosyalarında problem çıkardı. Gideremeyince Samsung'un beyaz ve klasik altyazısına döndüm artık.

Pc Share Manager'da olduğu gibi Tools menüsüne girince Altyazı seçeneklerini göremezsiniz. Altyazı seçeneklerini görmek ve değiştirebilmek için Pc Share Manager'a geçiş yapıp bir dosya açmalı ve altyazı ayarı yapmalısınız. Daha sonra WMS'ye geçiş yapıp kullanabilirsiniz.

Bu kadar özellikli bir programa ihtiyacınız yoksa, basit bir program istiyorsanız ve Serviio'yu sorunsuz çalıştırdıysanız, bu programı yüklemenizi tavsiye etmem. Benim gibi sıradan kullanıcılar için Serviio çok daha rahat ve basit bir programdır.

Anlattığım kısımla veya ayarlarla ilgili sorunuz olursa adınızı belirterek yorum bırakabilirsiniz.

64 Yorum Yapıldı:

Adsız dedi ki...
Merhaba,

Öncelikle bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Gerçekten çok yararlı oldu.

Samsung LedTV 8000 serisi televizyon ve bu televizyonu bilgisayarımız ile kablosuz kullanabilmek için "Samsung WIS09ABGN LinkStick Wireless LAN Adaptör " satınaldık.
Bilgisayar ve TV uzun uğraşlar sonunda birbirlerini görebildiler.
PC share manager ile paylaştırdığım klasördeki jpg dosyalarını TV ekranında görebildim.
Müzik ve videolarda hangi formatları izleyebilirim?
Bir VCD veya DVD filmi, CD yi paylaşıma açarak izlemek sanırım mümkün değil. Mutlaka sabit diskteki bir klasörde olup o klasörün mü paylaştırılması gerekiyor?

Aslında amacımız ve beklediğimiz, TV ekranını kablosuz olarak bilgisayar ekranı gibi kullanabilmekti. Yani bilgisayar ekranında, bir excel powerpoint veya internet sayfası açtığımızda, ekran görüntüsünün aynen TV ekranında görülebilmesi, bilgisayarda çalışırken değişen tüm ekranların eş zamanlı olarak TV ekranında gözükmesi. Bir nevi projeksiyon.
Bunu yapabilmek için PC ve TV tarafında neler yapmalı? Nasıl bir bağlantı gerekir? Kablosuz olarak bunu yapmak mümkün mü? Teknosa'da TV ye takılan modem benzeri bir cihazla bunun yapılabileceği söylenmişti, bunla ilgili bilginiz var mı?

Çok teşekkürler..

Reyhan

Unknown dedi ki...
Merhabalar Reyhan. Bu programla cd-dvd sürücüyü paylaşıma açarak direkt olarak dvd'den izlemeyi bir arkadaş denemiş, ancak filmi açabilmesine rağmen altyazı gösterememiş.
Geçtiğimiz hafta bizzat test ettim. Divx formatlı, avi uzantılı Dog Day Afternoon filmini dvd sürücümden direkt olarak altyazılı bir şekilde izleyebildim. Ancak orijinal bir dvd'yi dvd player gibi altyazısıyla oynatabileceğini hiç sanmıyorum. Çünkü televizyonun media playerı o şekilde çalışmıyor. Ama filmi oynatabilirsin sanırım. Çünkü vob dosyalarını açtığını duymuştum.

Yukarıdaki Settings butonuna tıkla. Karşına gelecek olan paylaşılan klasörlerin sağındaki Add butonuna tıkla. Cd-Dvd sürücünü seç. Ok de, kapat. Benim televizyonda Removable Media olarak bir seçenek belirmişti. Eğer böyle birşey çıkmazsa, aynı seçenek ekranında Scaning'i tıkla. Dosyaları tarasın.
Yine görmezse, servisi Restart etmeyi deneyebilirsin.

Tv'nizi bilgisayar monitörü olarak kullanabilmeniz yolu, bilgisayarınızın tv-out seçeneğini kullanarak bilgisayarınıza bağlamaktır. Kablosuz olarak monitör gibi kullanabilmenizi sağlayan aletler var. Ama son baktığımda bu aletler verimsizdi. Belli bir çözünürlüğün üstünde görüntü aktaramıyorlardı. Aktaranlar da bayağı pahalıydı. Aradaki uzaklığa, duvar olup olmamasına göre değişen bir şey. Açıkçası pek verimli ve sorunsuz şekilde kullanabileceğini sanmıyorum.

Kabloyla bayağı kolay ama. Özellikle bilgisayarınızda HDMI çıkışı varsa, iki ucu hdmi kablo alıp direkt bağlayabilirsiniz. Ya da ekran kartınızın çıkışına göre nasılsa. Televizyonda neredeyse her çıkış bulunuyor çünkü. Bilgisayarınızdaki çıkış ile ilgili bilginiz yoksa ekran kartınızın modelini söyleyin, ben de alacağınız kabloyu söyleyeyim. :) Bilgisayarım'a sağ tık - Özellikler - Aygıt Yöneticisi - Görüntü Bağdaştırıcıları altında modeli yazar.

Unknown dedi ki...
Bu arada televizyonunuz çok güzel. Kendi televizyonumu alırken içimin gittiği televizyon. :) Güle güle kullanın. :)

Adsız dedi ki...
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
TV yi kablosuz olarak monitör gibi kullanacağım cihazları denemek istiyorum.
Bu cihazlar ile ilgili bilginiz var mı? Model-marka vs?

BilgisayarımızdaHDMI çıkış var. HDMI kablo ile bağlandığım durumda 3-4 mt kabloya ihtiyacım olur. Bu uzunlukta kablo bulabilmek mümkün mü?

Tekrar teşekkürler.

Reyhan

Unknown dedi ki...
Hiç kullanmadığımdan tavsiye edebileceğim bir model yok. Ancak ürünün GHz seviyesinin yüksek, sinyal menzilinin geniş olduğuna emin olun. Ayrıca bu ürünler bildiğimiz kızılötesi(Infrared) ile çalıştığından çevredeki diğer kablosuz ürünlerle karşılaştığında parazit yapabiliyormuş. Alırken bunları sormayı ihmal etmeyin.

5 metrelik HDMI kablolar var. Ben küçücük Aydın'da bile bulmuştum. :) Büyük şehirdeyseniz rahatlıkla bulabilirsiniz. Hiç bulamazsanız internetten alabilirsiniz.

Bir bilgi daha vereyim. HDMI kablolar, iletişimi dijital olarak sağlarlar. O yüzden sinyal ya vardır, ya yoktur. Yani altınmış, bilmem neymiş, uzun mesafe için güçlendirilmiş gibi ibarelere aldanıp değerinin birkaç katını vermeyin. Özellikle teknosa gibi yerler bu işi abartıyor. Dikkatli olun.

Adsız dedi ki...
Çok teşekkürler, Samsung LED TV de iyi iş çıkarmış gerçekten, çok memnunuz. Her ne kadar henüz çok az özelliğini kullnabilsek de :)

Adsız dedi ki...
programı kurdum ama tv cihaz ı bulamıyor cihaz bulunamadı yazıyor

Unknown dedi ki...
Adsız arkadaşım; :)
Tv ile kurduğun ağın doğru çalıştığına emin misin? Menü kısmında Şebeke ayarından Ağ Testi yapabilir misin? Bütün seçeneklerin sorunsuz çıkması lazım sorunsuz bir ağ için.

Firewall'un kapalı mı? Ya da programa izin verdin mi? Hiçbiri işe yaramadıysa aşağıdaki portları açmayı deneyebilirsin.

52235 TCP, 8895 TCP, 1900 UDP, 5001 TCP

Muhtemelen ağında bir sorun var. Ağ testinin sonucunu bildir. Ona göre bakalım.

Adsız dedi ki...
Merhaba ,
samsung b650'im var.win 7 kurulu makinamda aynı zamanda eset security suite çalışıyor.eset firewall kapalı iken hiç problemsiz filmleri izleyebiliyorum,ancak firewall açıkken TV wms'i görmüyor. esetten hangi portları açmalıyım? firewall learning modda.yukarda verdiğiniz 1900 udp portunu tcp&udp seçeneği ile açmıştım ancak işe yaramadı.wms'in server bölümünde de port v.b. parametreler mevcut bunlarda herhangi bir değişiklikk yapmam gerekir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Unknown dedi ki...
Eset ile aynı sorunu yaşayan biri vardı Wms forumlarında. Eset sevmiyor galiba Wms'i. Eset'te Trusted Application seçeneği var. Wms'i Trusted Application listesine ekle.
İşe yaramazsa Wms'in Server sayfasındaki 0 olan Port seçeneğini istediğin değere ayarla. Eset'ten o ayarladığın portu açmayı dene.
Ayarları denedikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.
Kolay gelsin. Umarım işe yarar.

Adsız dedi ki...
sonunda be :) dediğiniz gibi trusted applications'a ilave ettim ayrıca 1900 nolu udp portunu ve 53235 nolu tcp portunu firewall'dan açıp tcp için açtığım 53235 nolu portu wms'de settings-server bölümündeki port bölümüne girdim,bu hali sorunsuz çalışıyor.duacınızım, çok teşekkürler

Unknown dedi ki...
Önemli değil. :) Çalıştığına sevindim. Güle güle kullanın.

Adsız dedi ki...
Merhaba, firewall ayarlarını yaptıktan sonra .mov dosyalarını oynatmada 5 saniye sorunsuz çalışırken sonrasında takılmaya başlıyor,ya da mkv dosyaları için tanımsız dosya biçimi şeklinde uyarı veriyor ancak avi filmleri biri hariç sorunsuz çalıştırabiliyor.Sebebi ne olabilir?

Unknown dedi ki...
Merhabalar. Aklıma tek gelen Wms'in transcode özelliği. Yapmaması gerekmesine rağmen sizde transcode yapıyor gibi görünüyor. Çünkü transcode özelliğini denerken aynı sorunları yaşamıştım. Mkv'ler hata verirdi, ses senkron sorunları çıkardı, arada yavaşlardı.

Settings-Device kısmında Always perform transcoding when subtitles are found seçeneğinin yanında işaret varsa kaldırın.
Settings-Transcoder kısmında Transcoding Profile kısmında seçilmiş birşey varsa yanındaki çarpı işaretine tıklayarak boş hale getirin. Sonra aynı kısımda aşağıdaki Subtitles, speed indicator'a girin. En üstteki koyu siyah Subtitles seçeneğinin yanında işaret varsa kaldırın. Ok diyerek çıkın ve serverı tekrar başlatayım mı diye sorduğunda evet deyin.

Adsız dedi ki...
Merhaba,bahsettiğiniz ayarların hepsi olması gerektiği gibi idi,ama transcoding beni de şüphelendirmişti,ayar değiştirmedim ama izlerken tv'de transcoding menüsü altında bir kaç deneme yapmıştım. Bu sebeple programı tüm dataları ile uninstall edip tekrar kurdum ama değişen bir şey olmadı.

Unknown dedi ki...
Açıkçası hiçbir fikrim yok. Kendi ayarlarımı resim albümü olarak tinypic'e yükledim. Buradan bakabilirsin. Farklı ayarları ara. Varsa benimki gibi yap.
Eğer yine de olmazsa, sorun belki Wms'te değildir. Sorunun Wms'de olup olmadığını görmek için Samsung Pc Share Manager'ı ya da Serviio'yu dene. Özellikle Share Manager'ın sorunsuz çalışması lazım.
Olumlu ya da olumsuz sonucu bildirirsen sevinirim. Ben de merak ettim neden böyle olduğunu.

Adsız dedi ki...
:( yıldım,
serviio TV'yi hiç göremedi ( firewall kapalı olduğu halde)
share manager firewall'la hiç anlaşamamıştı,uninstall edip yeniden kurdum artık start bile olmuyor.
wms ise sizin ayarlarınızla birebir aynı ama takılma sorunu ve desteklenmeyen dosya biçimi problemi devam etmekte.
Sanırım temiz bir windows kurup denemek gerek ona da şu an hiç gücüm yok.Yine de yardımlarınız için teşekkürler.

Unknown dedi ki...
Dediğiniz gibi format gerekiyor sanırım. Yani üç program da olmuyorsa bir yerde bir sorun vardır. Üzüldüğüm işe yaramadığına. Kolay gelsin.

Adsız dedi ki...
aslına bakarsanız,takılarak oynattığı dosyalar video kamera ile çektiğim 1080,720 .mov dosyaları,bir tane de mkv dosyası, bunun dışındaki avi,mkv v.s. dosyalarda hiç problem çıkarmadı (dts ler haric) sizin elinizde bu türde dosyalar var mı sizde de aynı sorun oluyor mu, muhtemelen wms ile ilgili bir durum,belki yeni versiyonlarda düzeltilebilir.Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Unknown dedi ki...
Kamera ile çekilen HD videom yok. Hiç denemedim de. 1080p ve 720p filmleri izliyorum ben sadece. Sanırım bir kez bir dizide almıştım tanımsız dosya hatasını. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama internetten indirip izlediğimiz neredeyse bütün mkv filmler L4.1 profilini kullanan x264 codecini kullanırlar. Daha üstünü falan açmıyor bildiğim kadarıyla televizyon. Kamera ile çekilen videolarda, izlediğimiz filmlerdeki codeclerden daha farklı codecler kullanılıyor diye biliyorum. O yüzden oynatmaması tv yüzünden olabilir. Hatta muhtemeldir.
Olur da format atar ve Pc Share Manager'ı deneyebilirseniz ancak emin olabilirsiniz. Umarım programdandır da ileride dosyaları oynatabilirsiniz.
Ben teşekkür ederim, kolay gelsin.

Adsız dedi ki...
Şöyle bir şey denedim,folderları belirlediğimiz yerde file types diye bir bölüm var,bu buradan save ile mevcut config'i dışarıya aldım sonra default seçtiğimde sadece mov dosyaları sorunsuz oynatıyor,diğer hiçbir formatı tanımıyor :), configi geri yüklediğimde ise mov dosyalar takılıyor,diğerlerinde sorun yok. Biraz inat yaptım çalıştırabilmek konusunda bu formatı, yoksa wd tv live'den hepsini sorunsuz oynatabiliyorum dts codecler dahil. Size bir fikir veriri mi bu durum ?

Unknown dedi ki...
Aynı şeyi denedim biraz önce. Sizde olan oldu. Default'ta hiçbir formatı tanımıyor. Ama mov'u da düzgün oynatamadı.
Daha önce mov uzantılı fragman oynattım diye hatırlamama rağmen elimdeki hd olmayan 2-3 mov dosyasını hiçbir config'de düzgün açamadı. Default'ta da, benim kullandığımda da. Açıyor ama ses kaymış oluyor ve arada ses gidiyor. Görüntü de arada yavaşlıyor. Sanırım sese ayak uydurmak için.

Wd Live varsa boşverin diyebiliyorum ancak. Programı zaten paralı yapmış adam. Bugün sitesinde gördüm. Forumunda da, elimizdeki programın süresinin Haziran'da biteceğini yazmış. O yüzden WD ile mutlu mesut geçinin ve sinirlerinizi boşuna harap etmeyin diyorum. :)

Adsız dedi ki...
ben de gördüm sitede 1.00 ver ücretli olacakmış :(
haklısınız , bazı şeyleri de oluruna bırakmak lazım,gereksiz yere sinir bozmamak gerek. Yine de yardımlarınız ve ilginiz için teşekkürler.

Adsız dedi ki...
merhaba;
samsung c550 ile hp laptopta bağlantıda hiçbir problem yok ve videoları çok iyi çaşıştırıyor. benim soorunum altyazı ekleemede.bu konuda önerebileceğiniz bir yöntem varmı.
wild media server ı indirdim ve kurmaya çalıştığımda hem kurmayı tamamlamadı hem de kayıtlı olan tüm office dosyalarımı sildi. yedekleri vardı çok şükür.
bu konuda önerebileceğin bir yöntem veya proğram varmı? teşekkürler. eren

Unknown dedi ki...
Merhaba Eren.
C550 altyazıyı otomatik olarak çıkartmıyor mu? Film ile altyazı adı aynı olunca?

WMS ne hata verdi? Nereye kurmaya çalıştın? Ofis dosyaların neredeydi de silindi? Tüm ofis dosyaları derken, bilgisayarında farklı yerlerde bulunan tüm ofis dosyaları mı silindi?

Adsız dedi ki...
merhaba arkadaşlar,
birkaç gündür benim sony kdl-40w5710 da rahatlıkla dizi seyrederken bugün bazı filmlerde altyazıyı açmadığını gördüm. ama bazı filmlerde de açıyor... böyle birşey yaşayan varmı ya da herhangi birfikri olan... teşekkürler...

Unknown dedi ki...
Merhaba.
Bir fikrim yok açıkçası.
Film adıyla altyazı adı aynıysa açması gerek. WMS'in dosyaları baştan taratmasını deneyebilirsiniz. Ya da ekli klasörleri komple kaldırıp tekrar eklemeyi ve dosyaları taratmayı.

Adsız dedi ki...
Süper essiz bir program mkv oynatabiliyor yüksek cözünürlükte film izleyebilme olanaklarini sunuyor

Adsız dedi ki...
ahmet

üsdat 1.03 indirdim ilacıda vardı normal kurunca tv gördü ama ilaçlayınca proğram calışıyo ama tv görmüyo neden olabilir ilaçlamanın bi sırası varmı yada ne yapmam gerekiyo bi bilgin varmı tşk ederim kolay gelsin

Unknown dedi ki...
Merhaba Ahmet.
İlaçlayınca görmüyorsa ilaçtadır sorun. İlaç yerine şurada anlattığım şeyi denemeni öneriyorum. Çünkü ilacın nasıl ve neden sorun çıkarttığını bilmiyorum.

Adsız dedi ki...
1.04 indirdim ve runasdate ile yaptıma ama bu seferde tıkladıgımda program acılmıyo

Unknown dedi ki...
Açılmamasının sebebi, RunAsDate ile kısayolu oluşturduktan sonra RunAsDate.exe dosyasını silmen veya yerini değiştirmen. Aynı şey bende de olmuştu. Oluşturduğun kısayol, WMS'i RunAsDate üzerinden çalıştırdığı için RunAsDate.exe dosyasını silmemen gerekiyor.

Adsız dedi ki...
tesekkurler dostum verdıgın bılgıler cok ısıme yaradı yenı aldıgım sony bravia kdl-ex500 pcdekı tum fılmlerı oynatabılıyor.allah razı olsun senden

Adsız dedi ki...
hocam merhaba. benim toşhiba 40xv733g modeli tvim var.verdiğiniz programların üçünüde bilgisayarıma yükledim serviio ve share manageri tv imde buldum. müzik ve resimleri tv de görebilfdim ama videoları bir türlü gösteremedim. o yüzden wms yi yükledim ondada videoları göremedim. acaba videoların uzntılaırnımı tuttueraamdım yada hangi uzantılardaki videoları izleyebilirm. yardımcı olursanız sevinirm. göremediğim video uzantıları(mp4,divx,avi,wmv,flv,) yasin

Unknown dedi ki...
Avi, mkv, flv ve mp4 formatlarını görüp oynatabiliyorsunuz bu programlarla. Tabii tv'nin desteklemesi lazım. :)

Adsız dedi ki...
peki tv nin hangi formatları desteklediğini nasıl öğrenebilirim. yasin

Unknown dedi ki...
O kadar aradım ki, hangi formatları desteklediğini Toshiba'nın açıklamadığına karar verdim. Üzgünüm.

Adsız dedi ki...
Genel olarak benim fark ettiğim bir konu var. Eğer .mkv dosyasının içinde gömülü altyazı varsa, diğer altyazı dosyası WMS tarafından desteklenmiyor.

Unknown dedi ki...
Fark etmemiştim. Teşekkürler bilgi için.

Adsız dedi ki...
Bu arada home media server isimli bir programvar. WMS'nin yazarı tarafından yapılmış ve ücretsiz. Tek sorun rusca ve dil desteği yok. Ama WMS kullananlar kolayca çözebilir. Daha kullanmadım ama birebir aynı.
İlgilenenler için www.homemediaserver.ru

Unknown dedi ki...
Haber için teşekkürler. Rusçası olan biri inceleyebilir ya da çevirebilir umarım. Zamanım olduğunda ben de bakmaya çalışırım.

Adsız dedi ki...
nero media home4 indirdim.Sorunsuzca kullanıyorum hemde türkçe dil desteği ile beraber herkese tavsiye edebilirim.

eXo dedi ki...
ben kurdum surum sonuna geldi :/ artik yapamiorm cok iidi bu program rusca olana baktim download linkini bulamadim :D oderece sıfır ruscam var ilac milac yok mu ?

Unknown dedi ki...
@eXo
İlk adıma ekledim yukarıda.

Adsız dedi ki...
selam ben murat,öncelikle emeklerin için çok teşekürler.ilaclı halini yüklememe rağmen yine trial mode diyip hata veriyo.anlamadım gitti, bi de server ayarlarında yerel ağ ıp 169 ile başlayan bir ıp görünüyo ama benim modem ıp 192.168.2.1 nerde hata yapmış olabilirim acaba?

Nip Tuck dedi ki...
Herkese selamlar.Benim sorunum biraz daha farklı.Öncelikle Sony KDL-52EX700 TV'm var.Samsung r522 xs08tr laptopum kablosuz bağlantı ile DVDripleri sorunsuz seyrediyorum.Bahsettiğin diğer iki programıda kurdum ama onlar TV mi görmedi.İlk problemimden daha önce bahsedilmiş dediğim gibi avi,mov vs izliyorum ama 720p veya 1080p film açtığımda seste görüntüde aksamalar ve seste duraklamalar yapıyorum.Bahsettiğin önerileri denedim sonuçsuz kaldı acaba sorun laptopun donanımsal olarak yetersiz kalması olabilir mi?
İkinci ve sinir bozucu durum ise WMS'yi çeşitli nedenlerden dolayı 3 kez kaldırıp tekrar kurdum ve TV nin media bölümüne girdiğimde orda 3 tane WMS seçeneği görünüyor.En sonuncu kurduğum aktif ve bağlı diğerleri pasif.Sorunum pasif olanları nasıl kaldıracağım?TV nin ayarlar menüsünden ağ ayarlarına girince sunucu görünüm ayarları bölümünde istenilen sunucuları görüntüle EVET/HAYIR diye seçenek var ordan kapatınca yok oluyor ama neden bunları TV nin menüsünden tamamen kaldıramıyorum bir yolu yokmu?Ve son olarakda istediğim bir dosyayı WMS ile windowstan çalıştırma imkanım yokmu? (Windows Media Player buna direk olarak izin veriyor dosyanın üstüne gidip sağ click yapınca Burada Yürüt > BRAVIA KDL-52EX700 seçince direk TV de oynatıyor ama gerek altyazı olmayışı ve gerekse mkv oynatamadığı için WMS tercih oluyor.
Şimdiden teşekkürler.

Unknown dedi ki...
Selam Murat.
Trial uyarısından kurtulmak için bir aygıtı aktifleştirmek gerekiyormuş. Konudaki 1. adıma ekledim kısa bir anlatımı. Umarım işine yarar.

Merhaba Nip Tuck.
Birinci sorunun kablosuz bağlantıdan kaynaklanıyor. 720p ve 1080p videonun bitrate'leri, kablosuz bağlantı için yüksek kalıyor. O yüzden aktarımda sorun yaşıyor ve takılmalar oluyor. Laptop'un yetersiz kalması gibi bir durum olmaz, çünkü videoyu oynatma, yani çözme işini tv yapıyor, laptop değil.

İkinci sorununu, tv modelin hakkında bilgim olmadığı için yanıtlayamıyorum.

Üçüncü sorununun bir çözümü yok ne yazık ki. Aynı şeyi ben de denemiştim çünkü zamanında.

Adsız dedi ki...
slm nip tuck.ağ ayarlarına gelip sunucu görünüm ayarlarına geldiğinde karşına bir liste çıkıcak,o listeyi gördüğün ekranında option tuşuna basarak istediğin sunucuyu silebilirsin.
murat

Nip Tuck dedi ki...
Dediğini uyguladım sorun çözüldü :) Çok teşekkürler ciddi sinir bozucuydu çünkü.Eline emeğine sağlık

Adsız dedi ki...
üstadım 1. adımda söylediğin bütün yöntemleri uyguladım,daha önce de zaten uyguluyordum da ama netice aynı beceremedim bir türlü.benim kafama takılan nokta ıp adresleri neden farklı o konuda da hata veriyor.
murat.

Unknown dedi ki...
Aynı 169 no'lu ip adresi bende de çıkıyor. Sanırım o ip adresi WMS'in yayın yaptığı adreslerden biri. WMS'i silip, tekrar yükleyip, yukarıdaki adımları tekrar izlemeyi dene.

Yalnız Settings-Server'da iki tane Search tuşu var. Alttakini tıkladığına emin ol.

Adsız dedi ki...
teşekürler tekrar,ne güzeldi sayende uzun zaman kullandık.umarım tekrar yapabiliriz,emeğine sağlık
murat

Unknown dedi ki...
herkese merhaba bu programı denemedim daha tv philips 7000 serisi video formatları ile ilgili bir sıkıntım yok yalnız dts çözemiyorum mkvlerde sorun çıkarıyor bazen ac3 sorun yok bu tür programların çalışma biçimi sadece kütüphane medya ekleyerek bağlantı sağlamak mı video transcoding yapan program varmı altyazı ve ses sorununu çözerek izleyebileceğim program mevcut mu teşekkürler..

Unknown dedi ki...
Merhaba

Allah aşkına şu WMS bende çalışmıyor. Bende SONY KDL 40ex700 var. Bilgisayarı formatlamıştım bu yüzden yeni kurduğumda çalıştı sonra ne olduysa program çalışmıyor. Tv de sunucu tara dediğimde WMS Başarısız olarak görünüyor. Samsung Pc Share kurdum oda 50 tane filmden 1 tanesini gördü. Çıldırmak üzereyim ne olur yardım edin :(

Unknown dedi ki...
Merhaba

Allah aşkına şu WMS bende çalışmıyor. Bende SONY KDL 40ex700 var. Bilgisayarı formatlamıştım bu yüzden yeni kurduğumda çalıştı sonra ne olduysa program çalışmıyor. Tv de sunucu tara dediğimde WMS Başarısız olarak görünüyor. Samsung Pc Share kurdum oda 50 tane filmden 1 tanesini gördü. Çıldırmak üzereyim ne olur yardım edin :(

charlie dedi ki...
program gayet güzel çalışıyor bilgiler için teşekkürler ancak benim asıl sorum bilgisayarın masaüstü görünümünü de bu yöntemle tv ye aktarabilirmiyiz. kısacası oyun oynamak için de kullanmak istiyorum

Unknown dedi ki...
@charlie
Ne yazık ki aktaramazsın bu şekilde.

Adsız dedi ki...
samsung b650 de podcasts deki kanalların çoğunda desteklenmeyen dosya biçimi diyor.düzeltmek mümkünmü

Nip Tuck dedi ki...
DiVaNe dedi ki... 55
Merhaba

Allah aşkına şu WMS bende çalışmıyor. Bende SONY KDL 40ex700 var. Bilgisayarı formatlamıştım bu yüzden yeni kurduğumda çalıştı sonra ne olduysa program çalışmıyor. Tv de sunucu tara dediğimde WMS Başarısız olarak görünüyor. Samsung Pc Share kurdum oda 50 tane filmden 1 tanesini gördü. Çıldırmak üzereyim ne olur yardım edin

Dostum bende de Sony KDL 52EX700 var.Laptopta WMS kuruluydu TV de paylaşımım vardı.Sonra aynı ağ üstündeki desktopada kurdum bir süre gördü.Sonra bir sorun oluştu ve dediğin gibi WMS başarısız mesajı alıyorum.Sunucu erişime izin vermiyor diyor.
tv kaydedilmeyebilir.Lütfen sunucudaki ayarları kontrol ediniz diyor.İşin içinden çıkamadım eğer bir sonuca ulaştıysam paylaşırsan sevinirim.Saygılarla

Nip Tuck dedi ki...
Çözümü bulduğum için paylaşak istedim.Sorunu loglara bakarak farkettim.Trial mode has expired...
Sorunun çözümünü biraz arayınca buldum.Yalnız ilginç olan daha önce Installation Windows Service özelliğini açtığımda TV de WMS'yi görürken şimdi açtığımda görmüyor kapatınca görüyor.Artık böyle kullanacağız demektir.Saygılar

Adsız dedi ki...
Nip Tuck dedi ki...
60 Çözümü bulduğum için paylaşak istedim.Sorunu loglara bakarak farkettim.Trial mode has expired...
Sorunun çözümünü biraz arayınca buldum.Yalnız ilginç olan daha önce Installation Windows Service özelliğini açtığımda TV de WMS'yi görürken şimdi açtığımda görmüyor kapatınca görüyor.Artık böyle kullanacağız demektir.Saygılar



Rica etsem çözümü biraz detaylı anlatabilmen mümkün mü?

murat

Nip Tuck dedi ki...
Çözümü burdan anlatmak isterdim ama pek uygun olmayacağını düşündüğüm için paylaşmadım.İlgili yerden takip edebilirsiniz...
http://www.demonoid.me/files/details/2590203/006392119302/

Benim sormak istediğim bir soru ise örneğin bir film indirdim ve WMS'nin folder listinde göstermiş olduğum yerin içine yeni indirmiş olduğum filmi koydum.TV den klasörü göstermem için her seferinde WMS > Settings > Scan yapmam gerekiyormu?Çünkü bunu yapmazsam WMS'de yeni atılan dosyayı görmüyor.Bunun otomatik bir hali varmı? Saygılarımla

Adsız dedi ki...
Selamlar,
Bende samsung 40D6500 tv var, masaüstü bilgisayarıma istediğim gibi bağlanıp istediğim dosyayı oynatabiliyorum veya pc'den tv ye istediğim görüntüyü aktrabiliyorum ama vaio vgn-sr49vt dizüstü bilgisayrımın ayarları masaüstü ile tamamen aynı olmasına rağmen tv'yi ağda birtürlü göremitorum, aynı şekilde tv'de dizüstü bilgisayarı görmüyor, samsung allshare programını kullanıyorum ve dediğim gibi masaüstü cihazımla hiç sıkıntı yok sadece dizüstüne birtürlü gösteremedim, yardım ederseniz sevinirim. teşekkürler.

Adsız dedi ki...
öncelikle teşekkürler,

ip tv nasıl seyredebiliriz wms ile?

wms nin forumundan yapamadım.

not: 40c650

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.