DLNA Programlar Rehberi Bölüm 2: Serviio


Pc Share Manager'dan sonra sıra geldi ikinci rehbere.

İlk rehberde dediğim gibi Serviio, küçük, hızlı ve basit bir program. Tavsiye etmediğim Share Manager'dan sonra ilk tavsiye edeceğim program bu.

Resimli rehber yazının devamında...

1.Adım:

Programı buraya tıklayarak, kullandığınız işletim sistemine göre kendi sitesinden indirebilirsiniz.

İndirdikten sonra yine Next-Next diyerek programı kurun. Firewall'unuzun programa izin verdiğine veya firewall'u tamamen kapattığınıza emin olun.

2.Adım:

Program kurulduktan sonra masaüstünde kısayol oluşturmuyor. O yüzden Başlat>Programlar>Serviio>Serviio Console 'u tıklayarak programı açın. Program açıldıktan sonra system tray'e eklenir. Sağ tıklayıp Open diyerek açın.


3.Adım:

Program aşağıdaki gibi. Status sekmesinde Renderer Profile kısmında Samsung Wiselink Pro'yu seçin. Automatic Detection'ı da seçseniz, dosyalarınızı televizyonda görebilir, oynatabilirsiniz. Ancak altyazıyı gösterebilmek için Wiselink Pro'yu seçmeniz gerekiyor. Seçtikten sonra Save'e tıklayın.


4.Adım:

Üstteki adımı tamamladıysanız Shared Folders sekmesine geçin ve Add butonuna tıklayın. Bir klasör seçin ve Enter'a basın. Ben örnek olsun diye Californication dizisini seçtim.


5.Adım:

Dosyayı ekledikten sonra dosyanın karşısındaki Video kutucuğunu tıklayın ve aşağıdaki Save'e tıklayın. Eğer fotoğraf görüntülemek istiyorsanız ve fotoğrafların olduğu bir klasör eklediyseniz Image'ı seçmeniz gerekiyor. Müzik eklesiyseniz Audio'yu.


6.Adım:

Televizyonda Media Play'e tıklayın. Kırmızı tuşa basarak Serviio'yu seçin.


Movie'ye tıklayın ve Video klasörüne girin.


7.Adım:

Gördüğünüz üzere klasör klasör görebiliyorsunuz. Birçok klasör ekleyince aralarında dolaşmak çok daha rahat ve hızlı oluyor böyle.


8.Adım:

Klasöre girince dosyalardan birini seçiyoruz...


...ve aşağıdaki gibi altyazılı ve sorunsuz bir şekilde izliyoruz.


9.Adım:

Pc Share Manager'da olduğu gibi Tools menüsüne girince Altyazı seçeneklerini göremezsiniz. Altyazı seçeneklerini görmek ve değiştirebilmek için Pc Share Manager'a geçiş yapıp bir dosya açmalı ve altyazı ayarı yapmalısınız. Daha sonra Serviio'ya geçiş yapıp kullanabilirsiniz.

Önceki rehberde söylediğim üzere bilgim anlattığım kadar ama sorunuzu yorum olarak bırakırsanız cevap vermeye çalışırım. Adı/Url seçeneğinden adınızı da belirtmeyi unutmayın.

9 Yorum Yapıldı:

Adsız dedi ki...
çok güzel anlatmışsınız teşekürler, bunu sony 37ex500 lcd de kullanabilirmiyim peki.yardımınız için şimdiden teşekürler..

Unknown dedi ki...
Sony'lerde denemedim ama DLNA özelliği olan tüm cihazlarda kullanabilmeniz gerek. Programın marka veya aygıt sınırlaması yok. Bu program işe yaramazsa Wild Media Server'ı tavsiye ederim.
Kolay gelsin.

Adsız dedi ki...
ilginize çok teşekürler.programı kurdum tvden görebiliyorum ama dosyalara ulaşmak için serviio'yu açmak istediğimde sunucuya erişilemiyo hatası veriyo sürekli neden olabilir.?

Unknown dedi ki...
Firewall kullanıyor musun? Kullanıyorsan firewall'un televizyonu engelliyor olabilir. Ayrıca televizyon ile Serviio arasındaki iletişimin sorunsuz olabilmesi için TCP 8895 ve UDP 1900 numaralı portların açık olması gerekiyor. Modeminden bunları açıp, Firewall'unu kapatırsan(Ya da firewall'unun ayarlarından Serviio ve bu portlara izin verirsen) sorunun çözülür diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...
Wild Media Server'ı kurdum rahatlıkla kullanabaliyorum ve de çok hızlı..yardımlarınız için çok ama çok teşekürler.serviio'yuda kaldırdım.

Unknown dedi ki...
Serviio çalışınca güzel de ne yazık ki çoğu kişide sorun çıkıyor. Wms'in sorunsuz çalıştığına sevindim. Güle güle kullanın.

Adsız dedi ki...
Alper

Merhaba ben sony kdl-52lx900 tv aldım.Bu model altyazıları okuyabiliyormu. Ayrıca 500gb ntf,exfat formatı destekleyen harddiskimi görürmü.Çünkü ps3 de görmedi. Son olarakta internetten indirdiğimiz 3d ve bluray filmlere altyazı eklenebiliniyormu. Cevap verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum

ozgurtekinsen dedi ki...
Bende Serviio çok güzel çalışıyor. Samsung 32D5000 modelinde kullanıyorum. Özellikle Online akışlar (Video Podcastleri, Youtube gibi) mükemmel çalışıyor. Yeterki doğru feed adresini bulun.

onur binici dedi ki...
mrb.serviio programını kurdum sorun çıkmadı fakat filmi açtığımda altyazı görünmüyor.menüde bulamadım altyazı seçeneğini nasıl halldebilirim.

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.