DLNA Programlar Rehberi Bölüm 1: Samsung Pc Share Manager


 Lcd televizyon aldığımdan beri bu rehber serisini hazırlamak istiyordum ama tembellikten olsun, meşgullukten olsun, hazırlayamadım. Bugüne nasipmiş.

Kısaca DLNA, evdeki televizyon, bilgisayar, Playstation gibi aletleri tek ağda toplar ve kullanım kolaylığı sağlar.

Benim evimde şu an 2 bilgisayar ve Samsung 32B653, ethernet kablolarıyla bir modeme bağlı. Bilgisayarlardan birinde Windows 7, birinde Windows XP yüklü. XP'de bütün programlar sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalıştı. Zaten anlatımları da XP üzerinden gerçekleştirdim. Ancak kendi bilgisayarım olan Windows 7'de, rehberini sunacağım 3 programdan sadece biri sorunsuz çalıştı.

Denediğim programlar: Samsung Pc Share Manager, Serviio, Wild Media Server.

Bu rehberde sunacağım Samsung Pc Share Manager programı, Windows 7'de düzgün bir şekilde çalıştı. Ancak iki sorunu vardı. Birincisi ve en gıcık olanı, dosya eklemenin çok uzun sürmesiydi. Bir klasöre tıkladıktan 2 dakika sonra açılıyordu. İkinci sorun ise televizyondaki dosya görünümüydü. Pc Share Manager dosyaları, bilgisayardaki gibi klasör klasör göstermiyor. Tek bir yerde karman çorman şekilde duruyor ve bu yüzden çok dosya paylaşamıyorsunuz.

Serviio programı ise Pc Share Manager'ın düzeltilmiş hali gibi. Basit, hızlı, ayarsız. Ancak birçok kişi Windows 7'de çalıştırabilmesine rağmen bende düzgün çalışmadı. Programın yazarı en son pes etti ve sorunun kaynağını bulamadığını söyledi. Büyük ihtimalle bilgisayarımdan kaynaklanıyor. O yüzden büyük ihtimal sizin bilgisayarda çalışacaktır bu program. Bir sonraki rehberimde sunacağım Serviio'yu, divxlerimi izleyeyim, mkvlerimi oynatayım, resimlerimi, mp3lerimi açayım yeter, diyenlere şiddetle tavsiye ediyorum. Kullanımı aşırı basit.

Üçüncü rehberimde sunacağım Wild Media Server ise Share Manager'a mahkum kaldığımı düşünürken tesadüfen bulduğum, yine basit, transcoding gibi ek özellikler de barındıran, bir Rus arkadaşımızın yazdığı bir program. Bende en sorunsuz çalışan ve hala kullandığım program bu.

Üç program da 1080p, 720p mkv'leri ve avi dosyalarını altyazılı olarak sorunsuz şekilde oynatabiliyor. Zaten transcoding falan yapmadığından televizyonun çözebildiği her uzantıyı sorunsuz izleyebilirsiniz. Mp4 ve Vob uzantılı dosyaları da oynatabiliyormuş televizyon ama denemedim.  
Transcoding özelliği olan Wild Media Server ile çok daha fazlasını oynatabilirsiniz.

Pc Share Manager için resimli rehber yazının devamında...

1.Adım:

Öncelikle Samsung Pc Share Manager'ın 2.3 versiyonunu buraya veya buraya tıklayarak indirin.

2.Adım:

Programın kurulumu oldukça kolay. İlk ekranda Türkçe seçeneğini seçin ve İleri'ye tıklayarak programı kurun. Hem kurulum hem program Türkçe.

3.Adım:

Firewall'ınızda programa izin verdiğinize veya firewall'ı tamamen kapattığınıza emin olun. Bende bayağı sorun çıkartmıştı.
Programı açmadan önce televizyonunuzu açın. 4.Adım için gerekli olacak.
Programı ilk açtığınızda aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.


Bu ekranda sağ üst köşedeki Pc Share Manager'a tıklayarak sunucunun adını değiştirebilir ya da kapatabilirsiniz. Mesela ben Pc yapmıştım. Ama siz şimdilik ellemeyin.

4.Adım:

En önemli kısım bu. Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere Paylaş butonuna tıklayın ve Cihaz İlkesini Ayarla butonuna tıklayın.


Tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran çıkacak. Televizyonunuz açıksa burada Samsung Tv seçeneği göreceksiniz. Samsung Tv'nin karşısındaki Kabul Et'e tıklayın. Durum kısmında Kabul Et yazdığına emin olun. Tamam'ı tıklayın ve çıkın. Cihazı kabul etmezseniz televizyon bilgisayarı göremeyecektir.


5.Adım:

Artık programa istediğiniz klasörü ekleyebilirsiniz. İstediğiniz klasöre sağ tıklayın ve Klasörü Paylaş deyin. Ben örnek olsun diye Californication dizisinin 1.sezonunu ekledim.


6.Adım:

Klasör ekledikten sonra aşağıdaki resimde görüldüğü üzere üstteki butonlardan yeşil oklu olan Değiştirilen Durumu Ayarla seçeneğine tıklayın.


Program televizyona klasörü aşağıdaki paylaşacaktır.


7.Adım:

Televizyonunuzda Media Play tuşuna basın. Aşağıdaki ekranda kırmızı tuşa basarak Pc Share Manager'ı seçin. Bende ismi Pc olduğundan aşağıdaki gibi.



Seçtikten sonra Movie'ya tıklayınca dosyalarımızın listesi gelecek. Dosyayı açınca aşağıdaki gibi altyazılı ve sorunsuz. :)


8.Adım:

Her ne kadar anlattığımdan fazlasını bilmesem de sorunuzu, aşağıdaki yorum kutusundaki Adı/Url seçeneğinden isminizi belirterek bırakabilirsiniz. Yanıtlamaya çalışırım.

90 Yorum Yapıldı:

SEelçuk sehmus dedi ki...
Teşekkürler ,servio hariç hepsinden sonuç aldım,ancak kopmalar oluyor,sizce sorun nedir.TV im samsung b653 ve samsung kablosuz adaptör.Her seçeneği resimler de anlattığınız gibi yaptım.

Unknown dedi ki...
Ne yazık ki, hem Türk forumlarında hem de yabancı forumlarda gördüğüm üzere kablosuz bağlantı pek sağlıklı olmuyor. Aradaki mesafe nedir, arada duvar var mıdır bilmiyorum ama ethernet kablosuyla bağlarsanız sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum.

Unknown dedi ki...
Bu arada arada mesafe falan olmasa bile, hatta dibinde olsa bile kablosuz bağlantı 54 mbps falan ise mkv dosyalarındaki bitrate'i aktarmakta etkisiz kalıyor kablosuz bağlantı. Yüksek değerli 150 mbps ve 300 mbps kablosuz adaptörlerden gerekiyor yüksek bitrate'li filmler için.

O yüzden en kısa, ucuz ve zahmetsiz çözüm ethernet kablosu.

Selçuk Şehmus dedi ki...
Cevabınız için de teşekkür ederim,Adsl modem im salonum da ,arada duvar var,bir de tv ye yaklaştırıp deneyeceğim, tabiki kablo çekmek derdiyle boğuşmak cabası,zaten dediğiniz gibi kablosuz bağlantı sorun çıkartıyorsa boşuna 99 tl yi samsung adaptöre vermiş olacağım,keşke yazınızı daha önce farketseydim.Videolarım genelde mkv ydi,diğer dosyalarla deneyeceğim,çok açıklayıcı oldu anlattıklarınız.

Unknown dedi ki...
Afiyet olsun. Umarım sorunsuz şekilde halledersiniz.

Selçuk Şehmus dedi ki...
Sevgili tyler,laptopu adsl in yanına götürünce sorun çözüldü,mkv leri takılmadan izliyorum,üç cihaz aynı oda da olunca mevzu halloluyor,şimdi buları aynı ortama grtirerek sorunsuz bir şekilde kullanbileceğim.Lost dizisinin mkv dosyası takılıyordu,lakin şimdilik bir şey yok.54 mbs i kaldırıyor.

Unknown dedi ki...
Çok güzel, sevindim.
720p'leri aktarabilir de, 11-15 mbps bitrate'li 1080p video denediniz mi? Ya da arşivinizde var mı bu tür dosyalar?

720p'den yükseğini arşivinize katmıyorsanız zaten sorun yok. Güle güle kullanın.

Selçuk Şehmus dedi ki...
Benim tv im 32b653,daha önce 1080p li bir dosyayı usb ile tv açmamıştı,dolayısı ile ben de 720p lere yöneldim,ama indirip tekrar deneyeceğim.

ahmet dedi ki...
resimde görülenlerin hepsini aynen yaptım.modem uzerınden bağladım.tvden ağ testi yapabiliyorum.pc dende ping atıyorum.ama cihaz ilkesi kısmında (samsungun programı için) cihazı göremiyorum.dolayısıyla resim, film vs oynatamıyorum.serviio programını ındırdım.ip leri otomatik yaptım.tv den ağ testi yap dediğimde yapıyor ama dosya paylaş bölumunde resim paylaşıyorum.kaydedıyorum.televızyondan medıa kısmında göremiyorum...:( ne yapmam lazım.yardımcı olursanız sevinirim

Unknown dedi ki...
@Ahmet
Tv'den ağ testi yaptığında bütün seçenekler başarılı olarak çıkıyor değil mi? Firewall'u kapatmayı denedin mi? Firewall'da programlara izin verdin mi?

Sorununun tamamen bilgisayardan kaynaklandığını sanıyorum. TV'yi engelleyen bir şey var. Ya firewall'dan, ya da portlardan.

Buna benzer bir problem bende de çıkmıştı ilk denediğim zamanlarda. En son firewall'umda programların kullandığı portlara bakıp, modemimde bilgisayarım için o portları açmayı denemiştim. Ondan sonra düzelmişti. Aşağıya yazdığım portları açmayı dene bakalım bir de. İlk ikisinin yeterli olması gerek. Açtıktan sonra bilgisayarını, modemini ve tv'ni yeniden başlat ve tekrar dene.

52235 TCP, 8895 TCP, 1900 UDP, 5001 TCP

Celil dedi ki...
Benimde bir sorum olacak; 32b651 kullanıyorum, ağ üzerinden bilgisayara bağlanıp paylaşılan dosyalara rahat bir şekilde ulaşıyorum.
Sorum şu, internet tv yi tıkladığımda "servis desteklemiyor" diyor halbuki testte tüm ayarları cek ediyor, neden kaynaklanıyor olabilir, internet bağlantımda herhangi bir sorun yok.
Şimdiden teşekkür ederim...

Unknown dedi ki...
@Celil
Hangi firmware yüklü? Bildiğim kadarıyla 2001'den öncekilerde çalışmıyor.(Eskiyse ve güncelleyeceksen kesinlikle 3000 numaralı firmware'i yükleme. 2005'i bul ve yükle. Kendi sitesinde 3000 var şu an.)

Firmware ve ağ açısından bir sorunun yoksa başka bir yöntem önereceğim. Kendim de böyle çözmüştüm.

Samsung Türkiye kodlu tvler için fazla bir widget imkanı(hatta hiç) sunmadığından bana tv'yi fabrika ayarlarına getirip, ülke ayarını İngiltere olarak ayarlamamı önermişlerdi. Ben de öyle yapmıştım. Şu an internet çalışıyor ve Youtube, Flickr, Twitter ve Yahoo widgetları var. Ancak fabrika ayarına getirince bütün ayarların sıfırlanır. O yüzden bir yere yaz ayarlarını.

Tv açıkken kumandadan Exit tuşuna basılı tutarsan tv fabrika ayarlarına dönüp kapanacaktır. Tekrar açtığında tv ilk kez açılıyormuş gibi ülke vb. bilgileri soracak. Ülke olarak England'ı, dil olarak Türkçe'yi seç. Daha sonra ağ ayarlarını tekrar yap ve Dns sunucusu olarak 8.8.8.8 veya 208.67.222.222 gir.(Dns sunucusu ayarlamadan youtube'a bağlanamazsın. O yüzden ağ ayarlarını otomatik değil, manuel yapman gerekiyor. Ip adresi ve diğer seçeneklere ne yazman gerektiğini bilmiyorsan modeminin markasını yaz, ben söyleyeyim.) Ağ testini başarıyla tamamladıktan sonra İnternet tuşuna basıyorsun. Widget'ları ilk yüklemesi uzun sürebiliyor. Sonra tadını çıkarabilirsin. Kolay gelsin.

Celil dedi ki...
Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim..

Firmware bu programı tam olarak nereden indirebilir ve nereye kurabilirim "modem & pc"?
ağ ayarlarına gelince toplam 4 satır var, hangi satıra hangi bilgiyi girmem gerekiyor ve bu işlemderden sonra fabrika ayarlarına geri dönmem gerekiyormu? PC de win7 kullanıyorum ve modem Airties rt-205..

Not: Şu haliyle ağ testi yaptığımda düzgün çalışıyor diyor..

Tekrar Teşekkür ediyorum..

Unknown dedi ki...
@Celil
Firmware, televizyonun yazılımıdır. Menü'den Destek kısmına girin. Oradan Yazılım Yükseltmeye girin. Geçerli sürüm kısmının en sonunda yazar sürümü. 2001-2003-2005 yazıyorsa tamamdır. Şu an en son 3000 sürümü çıktı ama sorunlu bir yazılım. O yüzden 2005'ten sonra yükseltmedik biz 3000'e. Eğer çok eski ise vereyim 2005 linkini. Ama dediğim gibi 2001'den eski değilse uğraşmayın yeni yazılımla.

Yukarıda yazdığım gibi televizyonunuzu fabrika ayarlarına döndürüp ülke ayarını yaptıktan sonra ağ ayarlarına girin. Internet Protokolü Ayarlarını Manuel yapın. Aşağıdaki ayarları girdikten sonra Ağ testi yapın. Doğru çıkması lazım. (Çıkmazsa verdiği hatayı söylersiniz, ona göre çözeriz.) Herşey tamamsa menüden çıkın ve İnternet tuşuna basın ve widgetların yüklenmesini bekleyin. İlk yükleme uzun sürebilir.

Ip Adresi: 192.168.2.10
Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
Ağ Geçidi: 192.168.2.1
Dns: 208.67.222.222

Not1: Bu ağ ayarlarını manuel yapma sebebimiz Youtube'un ülkemizde hala yasaklı olmasıdır.

Not2:Yukarıda da yazdığım gibi fabrika ayarlarına almadan önce görüntü ayarlarınız falan varsa bir yere not alın. Sonra tekrar yapmanız gerekecek.

Unknown dedi ki...
selamlar bu bahsi geçen programlar diğer marka televizyonlarda kullanılabilirmi. birde toshiba televizyonlarla verilen ulcs programı var. bu konuda fikir sahibimisiniz..teşekkürler

Unknown dedi ki...
@erkan
Hazırladığım üç rehberdeki programları kastediyorsanız tabii. DLNA desteği bulunan cihazlarla kullanabilirsiniz. Ama Samsung'dan başka cihazlarla kullanım için üç programdan Wild Media Server programını öneririm.

Celil dedi ki...
İlginize çok teşekkür ediyorum, sayenizde sorunum çözüldü, dün akşam keyifle internete girebildim ve video izleyebildim...

Unknown dedi ki...
@Celil
Hiç önemli değil. Başka sorunuz olursa buradayım. Size afiyet olsun.

Unknown dedi ki...
merhaba samsung 46c650 lcd ile you tube nasıl video izleyebilirim.....

Unknown dedi ki...
@nejdet
C serisini bilmiyorum ama B serisi gibi ülkeni İngiltere olarak değiştirerek Youtube widget'ının yüklenmesini sağlayabilirsin diye düşünüyorum.

Youtube gibi widgetlar kumandadaki İnternet tuşuyla açılıyor.

Yukarıdaki mesajlarda Celil de aynı soruyu sormuştu. Nasıl yapıldığını Celil'e cevap olarak yazdığım mesajlarımda anlatmıştım. Oradan bakabilirsin. Oldukça kolay. İşlem sırasında sorun çıkarsa yazarsın.

Unknown dedi ki...
selamlar, bilgisayarımda samsung pc share manager yüklü ama samsung 40c650 tv imden dlna ile film izlemek istediğimde altyazı ve altyazı seçeneği gelmiyor. neden olabilir?

Unknown dedi ki...
@taylan
Tools menüsünde Altyazı seçeneği bile yok mu? Pc Share'in hangi sürümünü kullanıyorsun? İlk sürümlerinde altyazı desteği yok.

Senin modelinin Support bölümünde Pc Share'in 4.1 sürümü görünüyor.(Ben de şaşırdım hatta. 2.3 sürümünden sonra çıkmadı diye biliyordum ki, bu support sayfası dışında yok hiçbir yerde.) Buraya tıklayarak Software sekmesine geç ve oradaki Pc Share Manager'ı indir. Bilgisayarındakini sil-baştan başlat ve bunu yükle.

Adsız dedi ki...
Merhabalar benim televizyonum samsung LE40 C 650 yazılarınızı dikkatli okuyarak internet bağlantısı kurmaya çalışmama rağmen bir türlü internet bağlanısı kuramadım. TV otamatik IP almıyor bende mecburen manuel ayarlar menüsünü kullandım .
1- Ağ testi yapınca
Mac adresi bölümü ok
ip adresi,Alt ağ,Ağ geçidi,DNS sunucu ok
Ağ geçidi Pingi kısmında problem var kablonuzu kontrol edin gibi uyarı çıkıyor. Eternet Kablosunu başka bir cihaza taktığımda ip alabiliyorum bir problem gözükmüyor.
2-Pc Share'in 4.1 sürümü bilgisayarıma yükleme rağmen oda bağlantı kuramıyor.
3-Fabrika ayarlarına döndüğümde ülke şeçeneği kısmında İngiltere yok diğer ülke seçeneğini seçmek zorunda kaldım.
4- 28.05.2010 tarihli 1013 sürümünü yükledim.
Bu işlemleri yapmama rağmen internet ve dlna bağlantısını bir türlü kuramadım.
Bilgisayar ve modemde ayar yapmam gerekiyor ise ne tür ayarlar yapmam gerektiğini belirtirseniz çok memnun olacağım.

Unknown dedi ki...
Merhabalar.
DLNA ve ülke seçimiyle youtube gibi widgetlar en son iş. Önce ağı halletmeniz gerekiyor.

1- Ağ geçidinde hata vermesi, kabloda sorun yoksa ağ geçidini yanlış yazdığınızdandır. Ağ geçidi ayarına modeme girmek için kullanmış olduğunuz ip numarası yazılmalıdır. 192.168.2.1-2 veya 10.0.0.2 olabilir. Oraya yazdığınız ayarların ne olduğunu ve modemin markasını söylerseniz yazmanız gereken ayarları söyleyebilirim.

2- Ağ ayarını halletmedikçe DLNA programlarını kullanamazsınız.

3- B serilerinde var İngiltere ama C serisini bilemiyorum. İrlanda veya Fransa varsa onları seçebilirsiniz. İnternet bağlantısını ayarladıktan sonra Youtube gibi widget'ları göremezseniz tekrar ayarlarsınız. Tek tek de deneyebilirsiniz. Tabii interneti halletmeden denemenizin gereği yok.

Adsız dedi ki...
Öncelikle ilginize teşekkür ederim.
Modemim Air Ties RT-210 kablosuz modem
192.168.2.1 yazılı

Unknown dedi ki...
Aşağıdaki ayarlarla deneyebilir misiniz?

Ip Adresi: 192.168.2.5
Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
Ağ Geçidi: 192.168.2.1
Dns: 208.67.222.222

Unknown dedi ki...
Eğer yine de olmazsa bilgisayarın ağ ayarlarına bakarak da yapabilirsin. Windows 7 kullanıyorsan, Başlat'a, Ağ ve Paylaşım Merkezi yaz ve gir. Yerel Ağ Bağlantısı'na tıkla ve Ayrıntılara gir. Oradaki ayarları yaz buraya veya bir ekran görüntüsü koy. Ona göre bir ayar yazayım sana. Normalde bu modemde ayarlar yukarıda yazdığım gibidir ama farklı bir şey vardır belki, bilmiyorum.

XP kullanıyorsan Denetim Masasından Ağ Bağlantılarım'a gir. Hangi bağlantıyla internete bağlanıyorsan sağ tıkla ve Durum'a gir. Oradaki ayarları söyle.

Adsız dedi ki...
Ağ geçidine bağlı değil geçerli ağ geçidini kontrol edin diye uyarı veriyor.

XP > ağ bağlantıları >kablosuz ağ bağlantıları > durum > özellikler > kablosuz ağ bağlantısı özellikleri > genel kısmından >internet iltişim kuralları(TCP/IP) > özellikler kısmında
otomatik olarak bir ıp al ve DNS sunucu adresini otamatik al kısmı işaretli

Kablosuz Ağ Bağlantısı Durumu Kısmında ise
Adres Türü : DHCP Tarafından atanan
IP Adrsi : 192.168.2.3
Ağ Alt Maskesi:255.255.255.0
Varsayılan Ağ Geçidi:192.168.2.1
olarak gözüküyor

Adsız dedi ki...
Ip Adresi: 192.168.2.3
Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
Ağ Geçidi: 192.168.2.1

ip ve Dns adresi otomatik olarak alıyor bilgisayarda xp mevcut.

Adsız dedi ki...
Sayın tyler78
Ülke ayarını fransa yapıp
bilsayarda Dns: 208.67.222.222 ve
Dns: 208.67.220.220 olarak ayarlayıp
televizyonda da mauel olarak
Ip Adresi: 192.168.2.5
Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
Ağ Geçidi: 192.168.2.1
Dns: 208.67.222.222
ayarları böyle yapmama rağmen ağ testi yaptığımda ağ geçidi pingi nde hata vermeye devam ediyor. (ağ geçidine bağlı değil, Ağ kablosunun düzgün bağlı olup olmadığını kontrol edin.Ağ ayarlarını ve geçerli ağ geçidinin ağ üzerinde olup olmadığınıkontrol edin ) uyarısı çıkıyor.Ayrıca 2 ayrı eternet kablosu ile bilgisayar bağlantısı denedim kablolar da da sorun yok.
oysaki bu akşam aynı televizyondan alan başka bir arkadaşımda aynı ayarlarla internete bağlanıp güncelleme yaptı. Bende ki sorunu hala çözebilmiş değilim yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...
Valla aradım, taradım ama şöyledir diyebileceğim bir cevap bulamadım. Ama sorunun tv'de değil modemde olduğunu tahmin ediyorum.

Burada farklı olarak deneyebileceğiniz sadece modem var. Farklı bir modemle ağ kurmayı deneme şansınız varsa, en azından sorunun modemden kaynaklandığını doğrulayabilirsiniz.

Yanlış hatırlamıyorsam komşumda bir airties modem vardı. Model aynı mı bilmiyorum ama yarın onun bir arayüzüne bakayım. Belki bir şeyler çarpar gözüme.

O yüzden biraz sabretmenizi ve bu arada imkanınız varsa farklı bir modemle deneme yapmanızı rica ediyorum.

Adsız dedi ki...
Teşekkür ederim aydınlatıcı bilgilerinizi bekleyeceğim.

Unknown dedi ki...
Hayatımda daha boktan bir modem görmedim. Arkadaşın Airties modemini aldım. Ayar menüsünde gezemedim bile. Bu kadar yavaş olmaz. Aslında televizyona bağlayıp denemek için özellikle eve getirdim ama internet ayarını yapamadım bile. Bu kadar boktan olmaz hakikaten.

Denediğim model farklı da olsa arayüz aynıdır büyük ihtimal.

Yerel Ağ ve DHCP sekmesi olması lazım. Onun altında Alt Ağ Maskesi ayarının 255.255.255.0 olmasına dikkat et. Başlangıç Ip Adresinin 192.168.2.2 olmasına ve .254 ile bitmesine dikkat et. IP adresi ise 192.168.2.1 olmalı.

Eğer ayarlar zaten böyleyse iki seçenek kalıyor. Ya modemin firewall'u engelliyor, ya da modemin yazılımında bir sorun var. Firewall sekmesinden firewall'u devre dışı bırakmayı dene.

Yine işe yaramazsa modemini resetleyip, internet ayarını tekrar yapıp, tekrar ağ kurmayı dene.

O da olmazsa buradan indireceğin firmware ile modeminin yazılımını güncelleştirmeyi deneyebilirsin.

Onun dışında aklıma bir şey gelmiyor. Umarım işine yarar yazdıklarım. Sorunu çözebilirsen ve çözümünü buraya yazabilirsen sevinirim. Kolay gelsin.

Adsız dedi ki...
merhabalar tyler sorum bu ppc share harıcı harddıskı paylasabılıyormu ben yapamadımda

Unknown dedi ki...
Merhabalar. Teknik olarak paylaşabilmesi lazım. Neden olmuyor? Disk Bilgisayarım'da gözüküyor mu? Gözükmüyorsa Yenile tuşuyla yenile bir.

Eğer yapamazsan Wild Media Server'ı dene. WMS'le cd'den bile izlemiştim. :) Hatta ağ üzerinden başka bir bilgisayarı bile paylaşabilirsin. Şiddetle tavsiyedir.

Adsız dedi ki...
Ayrıca zyxzel kablolu modemlede denememe rağmen bağlantı kurmayı başaramadım. nerde khata yaptığımıda çözemedim

Unknown dedi ki...
İnternetin çalışıyor mu?
Ağ otomatik kurulumda mı? Yoksa ip adresini, dnsleri sen mi yazdın? Öyleyse ne yazdın? Normal bir bilgisayarla ağ kuruyor gibi kurman gerek. Zyxel modemlerini yanlış bilmiyorsam ağdaki ayarlar şöyle olmalı:
192.168.1.5(Bilgisayarda da 10 yapabilirsin son sayıyı, aşağıdakiler bilgisayarda da aynı.)
255.255.255.0
192.168.1.1
Dnsler: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4

Adsız dedi ki...
airtes kablosuz modemde bilgisayar 192.168.2.2 ip sini alıyor. televizyona 192.168.2.15 ip sini verdim bu ip yi ping yaptığımda ping yapamıyor kayıp %100 diyor. 192.168.2.2 yi ise 1 ms de pingliyor DNS ise 208.67.222.222 onuda pingliyorum oda 87 ms de pingliyor ve kayıp yok ifadesi geliyor. Problem 192.168.2.1 ve 192.168.2.2 dışında verdiğim iplerden kaynaklanıyor o ipleri pinglemiyor.
Zyexdelde 192.168.1.34 ipsini verdim onuda pingleyemedi.
TV otamatik ip almıyor zaten manuel giriyorum değerleri

Unknown dedi ki...
Ip'leri pinglemiyor değil. Ip'lerde sorun yok.

Televizyon, bilgisayar ile ağ kuramamış ve bilgisayarı göremiyor. TV, ağa bağlanmadığı için ping'e cevap vermiyor o yüzden. Sorun tv'de. Ağ kurulumu yaptığın sayfada Ağ Testi var. Ağ testinde sorunun nerede olduğu ortaya çıkar. Onu yap. Bakalım neredeymiş sorun.

Adsız dedi ki...
Ağ testi yaptığımda (ağ geçidine bağlı değil, Ağ kablosunun düzgün bağlı olup olmadığını kontrol edin.Ağ ayarlarını ve geçerli ağ geçidinin ağ üzerinde olup olmadığınıkontrol edin ) uyarısı çıkıyor.

Unknown dedi ki...
Sorun ağ geçidinde yani. Ne yazmıştın ağ geçidine? Modemin ip numarası yazılmalı. Zyxel'in 192.168.2.1 olmalı. Bunu yazdıktan sonra bir daha yap ağ testi. Olacak mı bakalım.

Yukarıda 28. numaralı yorumun sahibi de ağ geçidinde problem yaşıyordu. Ayarlar doğru olmasına rağmen çözememiştik. Umarım sizde olur.

Adsız dedi ki...
Modem den çıkan kabloyu laptop'a taktığımda laptop çalışıyor ve modem in lan portu yanıp sönüyor. yani kablo sağlam kabloyu tv ye taktığımda modem de hiçbir hareket olmuyor .Anladığım kadarıyla problem tv nin lan girişinde Tv ye eternet kablosunu taktıkdan sonra tv den bir şeyleri aktif etmek gerekiyor mu yoksa tv lan girişi mi arızalı oluyor bu durumda?

Unknown dedi ki...
Veri geçişi olmadığı için yanıp sönmez. İlla arızalı demek değil.
Tüm ayarlar doğruysa ve yine de bağlanamıyorsanız servis çağırmanızı tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...
Bu Firewall'da programlara izin verme işlemi ve PORT Açma işlemi mi yapmam gerekiyoo o işemlerin nasıl yapıldığı konusunda bilgim yok siz yukarda bahsetmişsiniz bu konudan ama bilgim olmadığı için deneyemedim

Unknown dedi ki...
Evet. DLNA programları port açılmasına ihtiyaç duyabiliyorlar. Yoksa tv'yi görmüyorlar. Google'da modeminizin markası ile "port açma", "port yönlendirme", "port forwarding" diye ararsanız bulabilirsiniz.

Ama tv'niz ağa bağlanmadığı sürece bir fark yaratmaz. TV'nizi modem üzerinden internete çıkarabilmeniz gerekiyor. Modem arayüzünü veya ayarlarınızı bilemediğimden yardımcı olamıyorum o konuda.

Adsız dedi ki...
wild media server sayesinde bir denemede sony kdl-40w5710 ile bilgisayarıma bağlandım. divx dahil bütün formatları izleyebiliyorum. Bir tek şu kaldı. internetten indirmeden izlediğim bir filmi tv den izleyebilirmiyim... bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim... bu arada tyler78 arkadaşıma sabırla insanların problemleri ile ilgilendiği için teşşkür ediyorum...

Unknown dedi ki...
Merhabalar. Sorunsuz çalıştığına sevindim. Güle güle kullanın.

İnternetten indirmeden derken neyi kastettiğinizi anlamadım. Bir siteden veya programdan wms aracılığıyla diyorsanız, öyle izlenmiyor. Podcast şeklinde diyorsanız eklenebiliyor. Podcast örneği: http://www.22dakika.org/podcast

Adsız dedi ki...
açıkcası podcast'in ne olduğunu bilmiyorum. verdiğiniz linke baktım ve diziler gördüm ama bunları nasıl ekleneceği konusunda bir fikrim yok... bilgilendirirseniz sevinirim... teşkkürler...

Unknown dedi ki...
Podcast, rss beslemesi yöntemiyle ses-görüntü dosyaları yayınlamaya denir. Mesela yukarıda linkini vermiş olduğum site, düzenli olarak dizilerle ilgili kendi hazırlamış oldukları haber tarzı bir video sunarlar rss beslemesi üzerinden.(Dizilerin kendisini değil tabii. :)) Türkçe olarak böyle çok az kaynak var yanlış bilmiyorsam. Açıkçası oldukça ilgi alanım olmasına rağmen ben bile takip etmiyorum. Çünkü genelde sitelerin kendi hazırladıkları şeyler olur. Röportajlar veya haber tarzı şeyler.

Yine de takip etmek istediğin podcastler varsa soldaki menüden Podcast'in üzerini sağ tıklayıp Add Podcast'i tıkla ve linkini ve title'ını(başlığını) girip OK de. Daha önce denemediğim için sağlıklı bir şekilde resimli olarak anlatamıyorum, kusura bakmayın. Yapamadığınız bir yer olursa sorabilirsiniz. Boş bir vaktimde denerim kendim.

Adsız dedi ki...
arkadaşlar kendi sorduğum soruyu kendim yanıtlayayım... wild media server ı kullanırken fark ettiğim şey şu... program açıkken yeni bir altyazı indirip filmin olduğu yere filmin adı ile aynı olacak şekilde koysanız ve restart etseniz bile altyazıyı görmüyor. yada altyazının film ile aynı isimde olmadığını fark etseniz ve altyazı ismini filmin ismi değiştirip wild media server ı restart etseniz bile yinede altyazıyı görmüyor... peki çözüm ne... ben çözüm olarak eklediğim dizini Settings(ayarlar) kısmından silip(Delete) tekrar eklemek(Add)... herkese iyi seyirler... sony 5500, 5710, 5720 gibi tvlerde sorun yaşayanlara yardımcı olabilirm... kendim bu kadar sorun yaşayıp hallettikten sonra arkadaşlara yardım etmek isterim... iyi günler...

Unknown dedi ki...
İyi de, kendi sorduğunuz o soruyu ben WMS başlığında yanıtlamış ve size dizinleri silip tekrar eklemenizi ve tekrar tarattırmanızı önermiştim. Cevabımı okumanız yeterli olurdu.
Neyse, sevindim yine de sorunu çözebildiğinize. Güle güle kullanın.

Adsız dedi ki...
dlna hakkında bilginize güvenerek soruyorum pc den lan bağlantısından dm500s dreambox uydu alıcıma baglanarak tv kanallarını izleyebiliyorum. Samsung tv min network baglantısından uydu cıhazıma bağlanarak tv kanallarını seyredebilirmiyim ? böyle bir şeyi deneyen varmı ?
saygılar
ismail kurt
kdchart@ttmail.com

Unknown dedi ki...
Selamlar İsmail.
Dreambox'tan lan bağlantısıyla bilgisayarında tv mi izliyorsun? Yanlış anlamadım değil mi?

Samsung ile böyle bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Böyle bir şey Samsung Tv ile mümkün olsa dahi şu anki yazılımıyla böyle bir şey yapamazsın.

Adsız dedi ki...
Samsung pc share ile paylaştırdığım film dual ses ve birincil olarak ingilizce olarak ayarlanmış.

Türkçe'ye geçmenin bir yolu var mı acaba?

Teşekkür ederim...

Ulaş KURT

Unknown dedi ki...
Dual sesli filmlerde geçiş özelliği televizyonuna bağlı Ulaş. Programa değil. B serisinde bu özellik yok. Diğer modellerde durum nasıl bilmiyorum. Samsung ne yazık ki kan kusturdu bize firmware konusunda. Koyamadı gitti bu özellikleri.

beyder dedi ki...
arkadaşlar bende le-40c650 var ama bir türlü ağa bağlanamıyorum. bazen bağlanıyor ama çoğu zaman ağ çakışması sebebiyle servisler kullanılamıyor hatası veriyor. kullandığım tüm bilgisayarların iplerini sabit yaptım tv ipsinide sabit yaptım fakat ağa bağlanamadım. işin tuhaf tarafı modemde tv ye takılı portun ışığı yaklaşık 1 saniyede bir yanıp sönüyor.

Unknown dedi ki...
Dostum, her şeyi yapmama,ağ testini geçmeme rağmen cihaz ilke ayarlarından samsung tv gözükmüyor. Bana yardımcı olabilirsen minnettar olurum. MSN'im esvetakbas@yahoo.com

Unknown dedi ki...
Dostum, yardımcı olursan çok sevinirim. MSN'e ekler misin acaba?
esvetakbas@yahoo.com

Unknown dedi ki...
Buradan yardımcı olayım. Ağ testini televizyon geçiyorsa bilgisayarında veya bulunduğun ağda sorun olabilir. Firewall'unun kapalı olduğuna emin ol.

Daha sonra ip ayarlarını manuel olarak yapmayı dene. Mesela bilgisayara 192.168.2.5 ver ve tv'ye 192.168.2.6 ver. Diğer ayarların aynı olsun iki tarafta da.

Ayarları yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyebilirsin.

Programı kaldırdığım ve uzun süredir kullanmadığım için deneyerek cevap veremiyorum kusura bakma.

Unknown dedi ki...
Merhabalar,
Samsung le40c630 lcd televizyonu vinn modemle internete baglanan laptop bilgisayara baglanma hakinda kisa baslangic bilgisi verirseniz sevinirim. Samsung dongle tv ye wireless olanak icin hali hazirda vardir.
Saygilar.

Unknown dedi ki...
Merhaba.
Kablosuz ağ kurma konusunda bilgim yok ne yazık ki. Televizyonun menüsünden Şebeke bölümüne girin ve oradan kurmaya çalışın. Otomatik ayarda otomatik bulması lazım. Bende dongle olmadığı için ayar bölümü pasif. O yüzden bakamıyorum.

Adsız dedi ki...
linksys router ı laptopa bağlıyorum. internete bağlandıktan sonra kabloyu söküp, c650 tv ye bağlıyorum. ancak bu şekilde routerdan internet bilgisi alabiliyorum. tv nin otomatik ağ kurulumu bir türlü ıp alamadı, yada linksys açmadı bilemiyorum. fakat tv ile bağlantıyı başardıktan sonra... router ara yüzünde kullanıcılarda tv mac adresinide birebir gördüm oda garip.. nedir acaba? manuel ıp kurulumu denedim pingde takılıyor.. router port mu açmıyor? tv otomatik ıp mi alamıyor?
firewall u vesaireyide kapattım nıck sonuç yok...

cem bbalcı

Adsız dedi ki...
Merhaba, oncelikle guzel siteniz ve bilgiler icin tesekkur ederim.

samsung c650 modeli tv me aldıgım samsung wireless dongle ile kablosuz ag baglantisini yapabildim.

pc share manager ile filmlerimide gorebilmekteyim. Fakat tv den filmi sectigimde yukleme suresi uzun olmakta, bu normalmidir? kablolu baglantı yapsam daha iyi performans alırmıyım?

ayrica mkv filmlerinde takılmalar yasıyorum.

simdiden tesekkurler.

Unknown dedi ki...
Sorun büyük ihtimalle kablosuz bağlantıdan kaynaklanıyor. Kablolu bağlantı ile çözülür.

Adsız dedi ki...
tyler merhaba. 62. soruya yanıt yokmu? wrt54gh router... müşteri temsilcisini aradım inceleyip size döneceğim dedi.. ses yok. routerdan eternet kablosunu çıkarıp direk tv ye bağladığımda hemen bağlanıyor demekki router atama yapamıyor gibi geliyor ne dersin? iyi günler.
bak router için 192.168.1.1 adresi budur..

c bbalcı

Unknown dedi ki...
Merhaba Cem.
Şimdi router'a hem tv, hem de bilgisayar bağlı değil mi? Aynı anda ikisini bağladığında tv ağa bağlanamıyorsa aynı ip'leri alıp çakışma yaşıyorlardır belki. Hem bilgisayarına hem de tv'ye kendin ip ver. Aşağıdaki gibi yapabilirsin örnek olarak.

Router'ın adresi 192.168.1 ile başlıyorsa bilgisayarındaki ayarlar:

Ip Adresi: 192.168.1.5
Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
Ağ Geçidi: 192.168.1.1
Dns: 208.67.222.222

Tv'ndeki ayarlar:

Ip Adresi: 192.168.1.10
Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
Ağ Geçidi: 192.168.1.1
Dns: 208.67.222.222

Olmazsa ayarlardaki "192.168.1"leri "192.168.2" ile değiştir. Genelde sondan bir önceki rakam 2 olur çünkü.

Adsız dedi ki...
aynen dediğin gibi.. zaten tv nin verdiği mesajda (ağ çakışması nedeniyle servis kullanılamamaktadır) ben bi öyle deneyeyim..
fakat router ara yüzünde ıp atamaları için 192.168.1.100 den 150 ye kadar atama yapılır diyor ikisinide deneyeceğim sonra burdan durumu belirtirim.. routera bağlamayı başardığımda tv ye 192.168.1.100 102 105 gibi atama yapıyor... ondan son digit 100lü bide 1 ile 5 arasında deniyorum tekrar.. ve yarın dönüyorum.. mersi

cem bbalcı

sezer dedi ki...
aynı olayı ben cep telefonumla denedım. s8500 wave le arada duvar olmasına ragmen dvix lerı ust katta kı kardeshım bılgısayarından rahatlıkla ızleyebılıyorum.

Adsız dedi ki...
merhaba, bendede omnia var, tv den baglanıyorum ancak 2-3 dk ıcınde baglantı kesılıyor her defasında tekrar denemek zorunda kalıyorum, bunun sebebı ne olabılır acaba, tv den notbooka baglanınca boyle bır sorun olmuyor. Acaba pc den cd uzerınde yada ınternet ile onlıne fılm ızlerken görüntuyu nasıl tv ye akatarabılırım, cevap ıcın şimdiden tşk. ederim. A.Akın

Adsız dedi ki...
slm arkadaşlar bende le40c530 var nasıl fabrika ayarlarına dönebilirim yardımcı olursanız sevinirim fabrika ayarlarına dönmek istememin sebebi tv de insanların yüzlerinin çift katmanlı gibi gözükmesi bunun için fabrika ayarlarına dönmek istiyorum şimdiden teşekkürler

Unknown dedi ki...
Fabrika ayarlarına dönmek için servis menüsüne girmen gerekiyor. Servis menüsüne girmek için önce tv'yi kapalı konuma getir. Sonra kapalıyken kumandadan sırasıyla INFO -> MENU -> MUTE -> POWER tuşlarına bas. Televizyon açıldığında servis menüsü çıkacak karşına. İlk seçenek olan Option'a gir. En başta Factory Reset vardır. Oradan döndürebilirsin.

Başka hiçbir ayarla oynamamanı tavsiye ederim servis menüsünde.

Adsız dedi ki...
TEŞEKKÜRLER :)

Adsız dedi ki...
Slm İyi Günler;
Öncelikler Yardımlarınız İçin Çok Çok Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz ama benim bi sorum olucak , benim Samsung C650 Televizyonum var bilgisayarımdaki filmleri PC Share Manager ile rahatlıkla izliyebiliyorum ama sorun şurda Mkv uzantılı filmleri izlerken Oyun hazırlanıyor Diyo ve film 1 dakikada bi duruyo diğer avi yada mp4 uzantılı filmlerde bu sorunu yaşamıyorum çözümü varmı acaba yada dosya boyutu çok büyük ondan mı oluyor ? Flash belleğime attıgımda çok rahat izleyebiliyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Unknown dedi ki...
Mkv'lerin bitrate'leri yüksek olduğundan takılma yapabiliyor. Kablolu bağlantı kullanıyorsanız olmaması gerek aslında. Kablosuz bağlantı kullanıyorsanız kabloluya geçmenizi öneririm.

Adsız dedi ki...
Kablo Bağlantısı Kullanıyorum Kablo Uzun Ondan mı olur acaba ?

Unknown dedi ki...
Sanmıyorum ama başka da bir sebep göremiyorum.

Adsız dedi ki...
Öncelikle paylastiklariniz icin tesekkür ederim mkv leri yada bilimum formatlari sorunsuz izliyorum alet LE 46 C 750 fakat mkvlere altyazi olayini bir türlü cözemedim altyaziyi nasil ekleyebilecegimizi yada filmle birlikte nasil oynatacagimizi daha aciklayici anlatirmisiniz.

Adsız dedi ki...
selam
Dh dan vermiştin linki dediklerini yaptım .
firewallu kapattıktan sonra 2-3 dk sonra tv görüp ayarladım.
pc den ayarladım . tv basına gidince pc yi gördüm ama dosyaları görmedi.sizce nedeni nedir?
teşekkürler.
nofear72

Adsız dedi ki...
Selamlar arkadaşlar. Amacım kablosuz(usb adaptör ile) paylaşım yapabilmek. Ethernet üzerinden sıkıntım yok. Tv ye kablosuz usb adaptör takılı iken geçici ağ kurup tv ve herhangi bir pc-telefon ile media paylaşımı yapabiliyorum.Tv üzerindeki geçici ağ seçeneği ile de bağlantı sorunsuz. Tv kablosuz modem üzerinden internete ulaşabiliyor. Fakat kablosuz modem üzerinden tv hiçbir pc yi görmüyor. Yukarıda belirtilen portları açtım.Tüm koruma programları kapalı. Ama birtürlü kablosuz olarak medya paylaşamadım.İşin enteresan tarafı modemimde bulunan misafir ağ özelliğini açtığımda(modem 2. bir kablosuz ağ yaratıyor) tv yi bu ağa bağladığımda herşey mükemmel çalışıyor.Fakat bu ağın şifrelenme şansı yok.Yani herhangi biri bağlanıp benim paylaştığım dosyalara ulaşabiliyor. Buradan da anlaşılacağı üzere modem bu paylaşımı destekliyor. Fakat şifreli ağ üzerinden nasıl bir ayar yapılması gerektiğini bilemedim. Modemim " pikatel airmax 101". Yardımlarınızı bekliyorum.

Adsız dedi ki...
Arkadaşlar win7'ye bu programı yüklemeye çalıştığımda 1618 kodlu "başka bir yükleme devam ediyor, önceki yükleme tamamlanmadan yüklemeye devam edilemez" şeklinde bir uyarı alıyorum.
Bu konuda bilgisi veya tavsiyesi olan varsa sevinirim...

Yunus Emre YILMAZ dedi ki...
Sevgili Tyler,
Televizyonum samsung c650. Airties tek portlu modemim var iken sorunsuz bir şekilde kablo ile net e bağlanıyordum. Uydu receiver da ethernet kablosuna ihtiyaç duyunca TP-LİNK 4 portlu modem aldım.Şİmdi Ağ çakışması nedeni ile TV den net e giremiyorum. DLNA olayına geçemiyorum.
Modemin IP si 192.168.1.1.
Tv de Ağ kurulumunda
Ip adresi 192 168 1 5
alt ağ maskesi 255 255 255 0
ağ geçidi 192 168 1 1 yazıyorum

Ağ testi yapınca
Mac adresi bölümü ok
ip adresi,Alt ağ,Ağ geçidi,DNS sunucu ok
Ağ geçidi Pingi kısmında problem var kablonuzu kontrol edin gibi uyarı çıkıyor. Kabloyu başka cihazda kontrol ettim sorun yok. Ne yapmam gerekiyor sizce? Yardımcı olabilirmisiniz? Şİmdiden teşekkürler..

Yunus Emre YILMAZ

Adsız dedi ki...
Selam Tyler78, yukarıdaki vermiş olduğun resimli anlatımlı bilgiler için (SAMSUNG PC Share Manager)çok çok teşekkür ederim...eline,emeğine, yüreğine sağlık.

Cüneyt Barm..

Adsız dedi ki...
slm.
LG LW5500 TV'ye plex media server ile bağlanmayı denedim basarılı olamadım.Daha sonra wild media server indirdim ancak sonuç benim için yine husran oldu.

Modemim USRobtics 9110.Modemden gelen kabloyu tv'ye taktım sorunsuz sekilde TV internete giriyor.Notebook da xp yüklü ve wireless ile internete baglanıyor.Ancak wild media server ile start server dedikten sonra TV den my medya tusuna basarak arama yaptırmama rağmen TV herhangi bir şey bulmuyor ve bağlantı sağlayamıyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

umut

Adsız dedi ki...
samsung d66380 led tv var bu program tv yı goruyo tv de bilgisayarı goruyo. fakat tv ınternete gırmıyo bılgısayardakı netı de paylasabılırmıyım bu sekılde. kablo bılgısayardan dırek tv ye bağlı.

Adsız dedi ki...
öncelikle bilgileriniz çin teşekkür ederim.
samsung d66380 led tv var bu program tv yı goruyo tv de bilgisayarı goruyo. fakat tv ınternete gırmıyo bılgısayardakı netı de paylasabılırmıyım bu sekılde. kablo bılgısayardan dırek tv ye bağlı.

Adsız dedi ki...
samsung d66380 led tv var bu program tv yı goruyo tv de bilgisayarı goruyo. fakat tv ınternete gırmıyo bılgısayardakı netı de paylasabılırmıyım bu sekılde. kablo bılgısayardan dırek tv ye bağlı.
ahmet

Adsız dedi ki...
pc share manger programını yükledim fakata sağ tarafa dosya atmak istediğimde dosyaları görmüyor örnek jpg dosyasına geliyorum ama görmediği için sağ tarafa atamıyorum başka bir ayar varmı ??

Adsız dedi ki...
Merhaba,

Benim DLNA ile ilgili şöyle bir sorunum var;

Televizyonum Samsung 40C650, bilgisayarımda Windows 7 64 bit yüklü.

Bugün bilgisayarıma format atıp Windows 7 64 bit yükledim. Formatdan önce TV ile PC yi DLNA ile bağlıyabiliyordum. TV den ağ testini yaptığımda bir sorun gözükmüyor. Bilgisayar TV görmüyor sanırım. Samsung PC Share ile PS3'ümü DLNA ile bağlıyabiliyorum. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Adsız dedi ki...
yav allah senden razı olsun

Adsız dedi ki...
mms:// adresli yayınları samsung D8000 de nasıl izlerim??

samrt hub dan nstream playeri indirdim ama ordn oynatamadım

mms leri tanıta bilseydik çok güzel İP TV izlerdik.

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.