Bir Melek: Emma Shapplin



Bu melek sesli tatlı kızı bugün, tesadüfen NTV'nin sabah programında gördüm. Önce tatlığıyla dikkatimi çekti ama izlemedim, dikkatimi vermedim. Sonra televizyondan melek gibi bir ses yükselince kendimi dinlemekten alıkoyamadım.

Kariyerine opera sanatçısı olarak başlayan, daha sonra operanın etkisi ve şiirsel sözler ile modern pop rock tarzı ortaya çıkardığını öğrendiğim bu Fransız kızı Emma Shapplin, 8 yıl aradan sonra Macadam Flower isimli bir albüm çıkartmış. İyi ki de çıkartmış, yoksa adını belki de hiç duymayacaktım. Albümdeki her şarkı çok güzel. Ama özellikle Ntv'de söylediği Nothing Wrong adlı parça insanı huzur ve mutlulukla dolduruyor. Artık ölebilirim hissi veriyor. :) Gerçekten çok güzel.

Henüz dinlemedim ama ilk 3 albümünde fazlaca klasik müzik esintisi varmış. Bir klasik müzik hayranı olarak ilk albümlerini dinlemek için sabırsızlanıyorum.

Ne yazık ki Ntv'den görüntüyü kendim kaydedemedim. O yüzden youtube'a yüklediğim videolar biraz kalitesiz. Yüklediğim iki videodan birincisi Ntv'de seslendirdiği Nothing Wrong isimli parça. İkincisi ise Beyaz Giyme Toz Olur türküsü. Sunucu bu türküyü söylemesini istediğinde kendimi gülmeye hazırlamıştım ama kızın sesi yine beni benden aldı. Bu kadar güzel olur.
Videolar yazının devamında.



Nothing Wrong adlı şarkının Youtube standartlarına göre yüksek kalitede klibi:




Ntv'de söylediği haliyle Nothing Wrong:



Bu da Ntv'de söylediği Beyaz Giyme Toz Olur türküsü(Sonlara doğru başlıyor):


3 Yorum Yapıldı:

benay dedi ki...
gerçekten dinlendirici, duru bir sesi var.. paylaşım için teşekkürler :)

fcv dedi ki...
Çok güzel, ince, zarif bir sesi var. Lisede ki platonik aşkımı hatırlattı :)

Adsız dedi ki...
Pleyback yaptırmışlar ama zaten kendi sesi ve yorumuda çok harika. Şanslıyım ki bu şarkıcıyı daha önceden biliyorum; sadece eski şarkılarınıda dinlemenizi öneririm, şarkı sözleri ve ingilizce çevirileri var. Türkiye de konserde vermişliği var ama ne yazık ki ben gidememiştim :(

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.