Ben Böyle Şansın...

 Sinemaya ara verelim.

Arkadaşlarımın arasında şansızlığımla ön plana çıkan ve alay konusu olan ben, iki aydır rekor kırıyorum. Okulu bitirmeden sağlam bir iş sahibi olma planım vardı. O yüzden sağdan soldan torpil de bularak sınavlara girmeye başladım.

İlk girdiğim banka sınavında beni bankaya sokacak olan iyi niyetli amca dedi ki, sınavdan 70 al yeter. İşe sokarım ben seni dedi. Kaç aldım dersiniz? Tabii ki 69. :)

Hadi dedim, kadermiş. Bir dahakine.

Bugün de katiplik sınavı vardı. 3 dakikada 90 kelime yazmak gerekiyormuş. Bir bilgisayar delisi ve öğrencisi olarak dedim ki, bebek işi. Evde 140 kelime falan yazıyordum. ÖSS'ye bile güle oynaya giren benim, sınavda elim ayağıma dolaştı ve 89 kelime yazdım. 89. 90 olsa şu an adam gibi rahat bir işim olacaktı. İşin acı tarafı, yazamadığım son kelime "Ve" bağlacıydı. Şu iki harf ömrümü yedi bugün.

İnsan kaybeder de hep 1 puanla, 1 kelimeyle mi kaybeder! Ya bari 10 puanla kaybedeyim, salak olayım. Böyle felç geçirmekten iyidir. ÖSS'de de 1 puan yüzünden mi ne, nefret ettiğim Kimya bölümüne gitmek zorunda kalmıştım. :@

Bir insan hayatında bu kadar sınava girmemeli. Pılımı pırtımı toplayıp ilk uçakla kaçasım var. Neresi olursa.
Tabii bunu bile yapabilmek için önce iş bulup, para kazanıp, uçak bileti almam gerek. :S :@

Ekleme: Bu arada geçen sene KPSS'den kaç aldım sizce? Tabii ki 79. 79.89. :)

3 Yorum Yapıldı:

csyasoo dedi ki...
Bende çoğu dersten 59 la kalan biri olduğumdan ve böyle talihsizlikleri yaşadığımdan anlıyorum be seni :D

Adsız dedi ki...
Kurşun falan döktür sen :D
Ben kendimi şanssız bilirdim ama bundan sonra sustum. Bir de şu katiplik sınav şeysi nasıl birşey yahu :D Hatırlatıp sinirlerini bozmak babında söylemiyorum hakikaten merak ettim.

Unknown dedi ki...
Hehe, düşünmedim değil zaten. :P
Yok, alıştım zaten artık. Zabıt katibi olarak bir klavye sınavı, bir de mülakat yapılıyormuş. Klavye sınavında 3 dk.'da 90 kelime yazarsan mülakata girebiliyorsun.
Aynı gün açıklanmıştı sonuçlar. Üstümdeki adam 90 kelime ile Başarılı görünüyor. Ben hemen altında 89 ile 'Başarısız'. Bir de başarısız insan damgasını yapıştırıveriyorlar. :D Bari 90 altını listeye koymayın değil mi. Öğrenmeyelim kaç yazdığımızı.

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.