3 Boyuta Terfi Edenler (3. Kez Güncellendi)


Biraz önce ikinci kez gittiğim, tarihin en çok kazanan filmi Avatar'ın, sinemada devrim yaratacağı yazılıp çizilmişti. Devrim yarattı yaratmasına ama Avatar'ın, özellikle yüksek 3D sinema biletlerinden kazandığı çok yüksek miktar, stüdyoların gözlerini $ işaretine çevirdi. Hollywood, Hollywoodluğunu yaparak işin cılkını çıkarttı.

Avatar'ın başlattığı bu yüksek popülariteden yararlanmak isteyen stüdyolardan, 2 boyutlu filmleri 3 boyuta çevirme haberleri çıkıyor iki günde bir.

İlk kurbanlarımız Harry Potter'ın son iki filmiyle, yine Avatar'dan Sam Worthington'ın oynadığı Clash Of The Titans. Aslında bu filmlerle ilgili, özellikle Clash Of The Titans ile ilgili haberler daha önce çıkmıştı ancak 3 boyuta çevirme işi uzun zaman aldığından yapılmayacağı, belirlenen gösterim tarihinde filmin 2 boyutlu olarak çıkacağı söylenmişti. THR'nin haberine göre Warner Bros. bu hafta bitmeden haberi doğrulayacak. Buna göre de Clash Of The Titans'ın yeni gösterim tarihi 2 Nisan olacak.

Ek bilgi: Stüdyonun filmleri 3 boyuta çevirme masrafı film başına 5 milyon dolarmış.

GÜNCELLEME:
Geçen hafta yazdığım doğrulama haberi bugün geldi. Warner Bros. resmi olarak Clash Of The Titans filminin hem 2D hem 3D olarak çıkacağını doğruladı. Ayrıca Cats and Dogs: The Revenge of Kitty Galore, Guardians of Ga'Hoole, Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 ve Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 filmleri de 3D olarak vizyona çıkacak. Ayrıca Transformers 3'ün de 3 boyutlu olmasıyla ilgili yönetmene büyük baskı varmış. Büyük ihtimal onu da 3 boyutlu izleyeceğiz.

2. GÜNCELLEME:
Vizyona yeni çıkacak filmlerden sonra sıra, 2D olarak çıkmış filmlerin dvd'lerine geldi. 3 boyuta hatırı sayılır derecede yatırım yapan Sony, bazı filmlerin blu-ray'lerini 3 boyutlu olarak çıkartacakmış. 
Bir çok 3 boyutlu televizyon, blu-ray okuyucu çıkaran, 2013'de 3 boyut sektörünün 1 trilyon dolara ulaşacağını tahmin eden, 2011'de Discovery Communications ve Imax'in işbirliği ile 3 boyutlu kanal açacak olan Sony, Cloudy With A Chance Of Meatballs filminden sonra District 9, Spider-Man, 2012, Ghostbusters filmlerinin de 3 boyutlu blu-ray'lerini çıkartacakmış. Sony'nin 3D Strateji Bölümü(?), ilk çıkan sonuçlardan memnun kalırsa, gelecek sene çalışmalara başlayacakmış.

3.GÜNCELLEME:
53. güncellemeyi de göreceğiz bu gidişle. Screen Gems, 2010 Ağustos ayında çıkacak olan Paul Bettany'nin oynadığı Priest filmini 3 boyuta çevirmeye karar vermiş. 2 boyutlu çekilen filmi çevirmek için gösterim tarihini Ocak 2011'e ertelemiş.

3 Yorum Yapıldı:

SirEvo dedi ki...
Lockerz'dan aldığın paraları Avatar'a mı yatırdın abi ya ben daha hiç gitmedim. İnsan "al evocum bu para haydan geldi, sana gitsin" der Avatar ısmarlar dimi? :D

Unknown dedi ki...
Yahu sen iste yeter ya. :D Sinema kapatırım valla. :P

Şaka maka sinema blogunun anasını ağlatan sen, hala nasıl gitmedin bu filme? Yoksa bu sen misin: http://img694.imageshack.us/img694/1839/evrim.jpg (:P)

SirEvo dedi ki...
tamamen duygusal :D

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.