Deneme Sürümlerinin Süresini Uzatma


DLNA kullanımı için hazırlamış olduğum program rehberlerinden Wild Media Server, kararlı versiyonuyla beraber paralı hale geldi. En düşük lisans ücreti ise 40 dolar. Tabii böyle olunca ben de programı daha uzun süre kullanmak için yollar aradım ve tarihi geri almanın işe yaradığını fark ettim. 

Ama bilgisayarın tarihini geri almak, başka programlarda sorun yaratabiliyor. Bu yüzden bulduğum ve anlatmaya karar verdiğim RunAsDate programı, bilgisayarın tarihinden bağımsız olarak tarihi tek veya birden çok program için sabitliyor.

Asıl güzel tarafı ise aynı işi yapan diğer programların aksine, süresini uzatmak için kullandığınız programı her açmak istediğinizde bu programı açmanıza gerek kalmıyor. Çünkü program için ayrı bir kısayol oluşturabiliyorsunuz.

Ayrıca programı kurmanıza da gerek kalmıyor. Tek exe dosyasından oluşuyor program. Rar'dan çıkarıp kullanmaya başlıyorsunuz.

Kısa anlatımımıza geçelim.

1.Adım:

Buraya tıklayarak programın kendi sitesine gidin. Sayfanın altındaki Download RunAsDate'i tıklayarak indirin. Programın 64 bit sürümü de var isterseniz. 64 bit nedir diyenler, x64 yazanı indirmesinler. Türkçe dil dosyasını indirmek isterseniz, sayfanın en altındaki Turkish yazan dosyayı indirebilirsiniz. Dil dosyasını, programın exe dosyasının bulunduğu klasörde tutmanız yeterli.

2.Adım:

Programın kullanımı oldukça basit. Aşağıdaki resimden anlatayım.



Uygulamayı Çalıştır kısmındaki Gözat butonuna tıklayarak programımızın exe dosyasını seçiyoruz.

Wild Media Server programının deneme süresinin bitişi 1 Haziran olduğu için Tarih/Zaman'ı ondan öncesine ayarlıyoruz. Ben 1 Ocak yaptım ama siz farklı birşey de yapabilirsiniz. Başka programlar için kullanacaksanız, programı kurduğunuz tarihi girmenizi öneririm.

Parametreleri boş bırakın.

Diğer seçenekleri olduğu gibi bırakın.

Alttaki kısma bir kısayol adı yazın ve Masaüstü Kısayolu Oluştur'a tıklayın. Masaüstünüzde oluşan kısayolu kullanabilirsiniz artık. RunAsDate'i kapatabilirsiniz.

Yalnız bundan sonra RunAsDate'in adını, yerini falan değiştirir ya da RunAsDate.exe dosyasını silerseniz, oluşturduğunuz kısayol çalışmayacaktır. Ben bu yüzden bu işlemleri, RunAsDate.exe dosyasını C:\Program Files'ın içine attıktan sonra yaptım.

RunAsDate her programda işe yaramaz. Deneme sürümü koruması zayıf olan programlarda çalışır. Mesela tarihi ve saati internete bağlanıp alan bir programda çalışmaz. Örnek olarak (yanlış bilmiyorsam) Norton Antivirüs'ü verebilirim.

Kolay gelsin. Umarım işinize yarar. Sorunuz olursa aşağıdaki yorum kutusundan adınızı da belirterek sorabilirsiniz.

24 Yorum Yapıldı:

Adsız dedi ki...
slm kusura bakmayın cahilliğime verin bu programı kurdum masaüstünde kısayolu da var söylediğiniz bütün aşamaları yaptım, peki masaüstündeki kısayolu çalıştıracakmıyım? ya da ne yapmam gerekiyo, şimdidden teşeküler..

murat

Unknown dedi ki...
Selam Murat.
Mesela wms.exe dosyasının zamanını geri alarak çalıştırmak istiyorsunuz.

Wms.exe'yi "Uygulamayı Çalıştır" kısmına girdikten sonra alttaki kısma "Wild Media Server Kısayolu" yazarak masaüstünde kısayol oluşturuyorsunuz.
Daha sonra programı çalıştırmak istediğinizde RunAsDate ile oluşturduğunuz o kısayolu kullanmanız gerekiyor bundan sonra.("Wild Media Server Kısayolu" adındaki kısayolu)

Eğer onu kullanmazsanız program, tarihi istediğiniz zamana alamaz. Çünkü programın asıl kısayolu "C:\Program Files\Wild Media Server\wms.exe" ise RunAsDate ile oluşturduğunuz şöyle oluyor: C:\RunAsDate.exe /movetime 02\07\2010 14:17:00 "C:\Program Files\Wild Media Server\wms.exe"

Adsız dedi ki...
yardımlarınız için teşekürler ama herşeyi denedim yine de olmadı maalesef..
murat

Adsız dedi ki...
cok tesekkur ederim gercekten cok isime yaradi. Uzun bi sure regedit icersinde serial aradiktan ve crack yapmaya calisirken bilgisayarima bir suru davetsiz misafir soktuktan sonra aslinda bu bilgi ile bir hayal kirikligi yasamadim degil. Ama yinede mutlulugum hayal kirikligindan daha fazla :D..

Kolay gelsin...
hilal

Unknown dedi ki...
Sevindim işinize yaradığına. Güle güle kullanın. :)

Adsız dedi ki...
MErhaba,
Ben beceremedim bir türlü, şunu sormak istiyorum. Programa göre benim kullanım tarihim 10.12.2010 tarihinde sona eriyor. RunAsdate 64 u indirdim ve calıstırdım. Kısayol olusturdum ama ne yazık ki eror veriyor. win7 işletim sistemim var. Sorun ne olabilir?

Şimdiden çok teşekkürler
erkandilaveroglu@hotmail.com

Unknown dedi ki...
Ne hatası veriyor?

Adsız dedi ki...
eyw kardeş güzel bi program işimi gördü teşekkürler.

Adsız dedi ki...
tayler yetmiş sekiz sen ne güzel bir insansın ya sayende Tv im ile barıştım, çok anlatım gördüm , izah gördüm ama senin kisi gibi " o köşedeki bakkalı görünce sola sonra kırmızı arabanın ordan sağa dön " anlatımı kadar sade ve başarılı bir anlatıma rastlamadım teşekkürler , teşekkürler , teşekkürler : )) sanırım senden daha çok şey öğrenicem öyle görünüyo bu arada samsung 40 c 6000 var kendi capımızda "tv nin hakkını ver" dememeleri için öğrenmemiz gereken şeyleri biz sormadan konu açarsan seviniriz tekrardan teşekkür ederim ( kendi adıma )

kelimelerbenim dedi ki...
Güzel fikir ve güzel uygulama. Teşekkürler.

Adsız dedi ki...
merhaba , oncelikle gercekten cok icten tesekkurlerimi sunmak isterim , bende sayenizde TV si ile barisanlardanim. Benim sorum ise su : WMS i Run as date kisayolu ile calistirdim ama "the trial mode expired .To buy a ....." diye bir uyari cikti. Bu ise yaramadigi anlamina mi geliyor? :(

Unknown dedi ki...
Program uyarı açıldıktan sonra kapanıyor veya işlemiyorsa öyledir. Çok uzun zamandır programı kullanmadığımdan deneyip bakamıyorum, kusura bakma. :(

Adsız dedi ki...
merhaba adım deniz.
mixcraft 5 programımı bir kere runasdate ile çalıştırmayı başardım.mp3 kayıtlar yapabiliyordum fakar şimdi olmuyor. runasdate programını photoshop ve bua benzer adobe programlarında çok rahat kullanabiliyorken mixcraft programında kullanamıyorum. product key yazıp interneti keserek ayarladım ama yine de olmadı.fakat daha önceden başarmıştım...sorumun özü şu runasdate bu progrqmda işe yarıyor mu?

berkan dedi ki...
İyi günler. Konunun üzerinden bayağı zaman geçmiş fakat belki farkedip cevaplarsınız. Bu program, süresi biten programlar için işe yarıyor mu? Yoksa henüz demo versiyonun zamanı dolmadan mı yapmak gerekiyordu?

Unknown dedi ki...
Programa göre değişiyor. Bazı programlarda işe yaramıştı. Bir deneyin.

berkan dedi ki...
Teşekkür ederim denedim fakat fayda etmedi, o yüzden sormuştum acaba bir hata mı yaptım diye. Sanırım süresi dolan program için yapacak bir şey yok.. ?

sado dedi ki...
programı denedım olmadı şu wild media serverin 1.50 cracklısını bulma ıhtımalının ıhtımalı yokmudur offff ya en guzel paylasım programı hrhrhrh

Adsız dedi ki...
Acoustica Mixcraft 6 denedim olmadı

Ahmet Can KAYA dedi ki...
slm kardeş çok güzel bir paylaşım yapmışsın
ama bendeki programı 1 kez açtığında sadece 30 dk kullanabiliyosun bunun çözümü varmı ???

Bayram Karadurmuş dedi ki...
Dostum çok teşekkür ederim. İki gündür kıvranıyordum, çok işime yaradı. Her yerinden öpüyorum :DDD

Adsız dedi ki...
ben microsoft visual studio 2012 trial versiyonda denedim işe yaradı
yusuf can

ReMzİ dedi ki...
masaüstünde kısayol oluşmuyor ne yapayım birde benim yapmak istediğim norton 360 olurmu

Remzi

ReMzİ dedi ki...
merhaba bende kısayol oluşmuyor birde norton 360 da işe yararmı

Unknown dedi ki...
Norton'da olacağını hiç sanmıyorum. Bu daha çok küçük programlar için.

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.