Otomatik Rar'dan Çıkartma

Onlarca rar dosyalarına bölünmüş dosyaları otomatik olarak rar'dan çıkartmak ve çıkan dosyanın klasörüyle aynı ismi almasını sağlamak amacıyla bir rehber hazırlamıştım. Aktarıyorum:

SCRU;
Scene paketler sunan TL, SCT gibi sitelerden indirdiğimiz rar'lı paketleri kolayca rar'dan çıkarıp, kendi klasörünün ismini atamamızı sağlayan bir programdır. Anlayacağınız her şey otomatiktir. Klasöre girip winrar ile çıkartma işlemi yapıp, sonra klasör adıyla çıkan dosyanın adını bir yapma işleminden sizi kurtarır. Aynı zamanda, eğer varsa, altyazıları, nfo dosyalarını, sample ve coverları da kopyalar.

Program Sct'nin Software kısmında sunulmuştur. Programcıdan izin alarak bu anlatımı hazırladım. Derinlemesine incelemedim. Kullandığım kadarı şöyle;


Ayarlar kısmı; Shell Integration kısmında Unpack with ... sağ tuşa eklenti koyar. Eğer size her çıkarışta nereye kopyalayacağını sormasını istiyorsanız Browse'yi de tıklayın. Default dir, her dosyanın, sol tarafta belirlediğiniz klasöre çıkartmasını sağlar. Benim gibi kendi klasörüne çıkartması içinse Extract Here'ı seçmeniz gerekmekte. Ayarları resimdeki gibi bırakmanızı tavsiye ederim.


Ayarlardaki Edit Profile'a tıklanınca çıkan kısım; burada nfo ve sample-cover'ları da çıkartmasını istiyorsanız, ilk 2 seçeneği işaretleyin. 3.seçenek, çıkarttığımız dosyaya kaynak klasörle aynı ismi koyar. Alttaki Parameters'da Source, kaynak klasörünüz oluyor, rarların bulunduğu dosya. Extraction ise çıkarttığınız yer.(Farklı bir klasöre çıkartmayı seçtiyseniz) Diğerleri de nfo ve profil isimleriniz. Buradaki parametreye göre dosyanız isimleniyor. Resimdeki gibi bırakmanızı tavsiye ederim.


Ayarları hallettiyseniz, gelelim kullanmaya. Son çıkan Bolt filmimizi çıkaracağız.
Klasörümüz şöyle:


Bir üst klasöre çıkıyoruz ve Bolt klasörünü sağ tıklıyoruz.


Sağ tuşa entegre ettiğimiz Unpack with SCRU(Extract Here) tıklıyoruz. Program penceresi görünüyor ve çıkarma başlıyor. Bunun için programın system tray'de falan çalışıyor olmasına gerek yok. Siz extract dediğiniz zaman çalışır. Çıkarttıktan sonra kapanır.


Programımız rardan çıkarttı ve p-bolt olan dosya adımızı, klasör adıyla aynı hale getirdi:


Programı aşağıdaki adresten indirebilirsiniz. Çalışmak için .NET Framework 2.0'a ihtiyaç duyar.
Download İçin Tıklayın

Not: Programı kullanmak için arka planda çalıştırmanıza gerek yok. Bu yüzden Winrar gibi çalışır ve sistem yemez. 2 Cd'li paketlerde ise dosyaları ana dizine çıkartarak CD1-CD2 ifadelerini ekler. Kendiniz istediğiniz filtreyi ekleyip kullanım alanını genişletebilirsiniz.
Özellikle rar'lı dizi paketi indiren arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.

4 Yorum Yapıldı:

Adsız dedi ki...
İnş. İşime YArar Teşekkür ederim paylaşım için

Unknown dedi ki...
Valla alıştıktan sonra bırakamazsın. :) Afiyet olsun.

Adsız dedi ki...
programın adı ne

Unknown dedi ki...
Programın linkini vermiştim aşağıda. Oradan da görebileceğiniz üzere programın adı The Scene Release Unpacker.

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.