Sağlık ve Geri Zekalılık


Nefes almaya başladıktan sonra uzun yıllar annemi Anne meme! diye kovalayıp sömürdüğümden midir bilinmez, nezledir, griptir pek olmam. Olsam da hafif geçiririm. Hatta kalıplı(şişman değil :P) biri olmamı da ona bağlıyorum.

2 hafta kadar önce yaklaşık 10 dakika kadar bir sürede üzerime ölmüşüm gibi bir ağırlık çöktü ve sonraki 3 günü baygın halde yatarak, örtüler altında üşüyerek ve günde 18 saat uyuyarak geçirdim. Yataktan kalkma fırsatı bulduğum ilk an bir sağlık ocağına gittim ve bir sürü iğne yazdırdım. İlk iğneyi olduğum akşam ise yine bayılarak acile kaldırıldım.(Kanımdaki enfeksiyon-iltihap oranı 1-10 arası olması gerekirken 90'dı.)

Acil Servis'leri ilginç bir şekilde çok seviyorum. Hiçbir hastane ve sağlık ocağında yapmayacakları en acı verici ve şok etkili ilaç-tedaviyle 10-15 dakikada düzeltebiliyorlar insanı. İnanılmaz. 

Sağlık ocağından aldığım o zayıf iğneden sonra acilde vurdukları novalgin iğnesi sağ bacağımdan başlayan bir felce neden olunca İşte bu dedim içimden. Niye en baştan gelmemişim diye kızdım kendime. Siz siz olun, hasta olduğunuz an bir acil servise veya en azından bir polikliniğe atın kendinizi.

Ertesi gün nasıl oldum peki?
Göğsümdeki 1 tonluk yük kalkmıştı ve tekrar nefes alabilmeye başlamıştım.
Derin nefes alabilmenin ne kadar mutluluk verebileceğini keşfettim. :)
Gerçi yine de sağlık ocağının verdiği bütün iğneleri yedim.
Kıçımın acısı yeni geçmekte. :)

İnsan nesli, genlerimiz de mi var bilmiyorum, geri zekalı olduğu için öğrendiği şeyleri hep unutur. Mesela ben şimdi hayatımdaki hiçbir şeyin sağlığımdan daha önemli olamayacağını öğrendim. Muhtemelen 1-2 ay sonra gündelik hayatımı bunu unutmuş olarak yaşayacağım. Bunu bilmek hasta olmak kadar acı verici.

Şimdiden başladım gerçi.
Geçtiğimiz günlerde kendime birkaç söz vermiştim. Geçen yıl doktora 2 ayda bir kontrol ettireceğime söz verdiğim ve bir kez bile baktırmadığım böbrek üstü kistimi kontrol ettirecektim.(Patlarsa sıçtım) Karaciğer yağlanmam ne seviyede kontrol ettirecektim. Spora başlayacaktım vs. vs.

Ama n'oldu? Artık sağlıklı olduğumdan ertelemeye başladım bunları. Lan sen daha geçen hafta ruhunu teslim etmiyor muydun diye sormazlar mı adama? İşte böyle geri zekalı insan. :) Puffff!

6 Yorum Yapıldı:

Leah dedi ki...
Geçmiş olsun ya sağlık gibisi yok. Bende de aşırı derecede unutkanlık vardı, cümleye başlıyor sonunu getiremiyordum falan. B12 vitamini eksikliğiymiş. Dodex'leri kıçımdan kıçımdan yiyince, onca vitamini içince kendime geldim. Hoş, yine başladı unutkanlık. Duygusal, sinirsel olaylardan çöküntülerden kaynaklanıyomuş. Sinirli bi insan olmanın sakıncaları. :/
Hasta olunca House bana baksa keşke diye düşünürüm salak salak dipnot bu da :D

Unknown dedi ki...
Hehe. House bakmasın ya, ölmene 30 saniye kala beklersin olayı çözmesi için. :D En iyisi acil servis. :P

Sana da geçmiş olsun. Kendine iyi bak. Çünkü sağlığını kaybedince kafanı duvarlara vuruyorsun niye bakmadım diye.

Bilge dedi ki...
Geçmiş olsun.

Bu sene ben de 24 yıldır olmadığım kadar hasta oldum. Domuz gribi oldum, meşhur oldum (o da bir hastalık LOL), kist ameliyatı oldum, akıl sağlığımdan oldum.

Hakikaten hasta olmadığım bir gün yok gibi birşeydi. Şimdi hem fiziken, hem ruhen iyileşme sürecindeyim ama, üstümde böyle tarifsiz bir bezginlik, yorgunluk, bıkınlık var. Acil'e gidip adrenalin iğnesi vurdurmak istiyorum.

Unknown dedi ki...
Sana da çok geçmiş olsun. İşin kötüsü, dediğin gibi hastalık psikolojisinden kurtulamamak oluyor bir de. Ben de iyileştim ama kaç gündür evden dışarı adımımı atmadım. Yorgunluktan kurtulmanın en iyi yolu spor aslında. Bir de kıçım, kaldırabileceğim kadar küçük olsa...:(

Enes İLHAN dedi ki...
Çok geçmiş olsun hocam Allah acil şifalar versin. Yaşadığınız anın verdiği mutlulukla yüzünüzden Gülümsemeyi eksik etmeyin. Hayırlı uzun ömürler dilerim...

Unknown dedi ki...
@Enes
Çok sağ olun. Sizden de eksik olmasın gülümseme. İyi bakın kendinize.

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.