Yorum Köşesi: 127 Hours (2010) (Güncellendi)


Oscar töreninden önce en iyi film adaylarını izlemeye çalışanlar grubuna ben de katıldım.

Benim gibi screener'lara hiç bakmayan tayfadansanız, bir göz atmanızı tavsiye ederim. iTunes sayesinde 720p webscreener'larla tanıştık. Sinemaseverler için nimet gibi gerçekten de.

Maratonun ilk durağı 127 Hours'dı. Afişinden de tahmin edebileceğiniz üzere, düşen bir kaya yüzünden eli sıkışan ve bir yarıkta 127 saat geçiren Aron Ralston'ı anlatıyor film.

Filmin büyük çoğunluğu, James Franco'nun canlandırdığı Aron Ralston'ın çevresinde geçiyor. Her karaktere aynı konuşma tarzını yerleştiren James Franco'nun, Spider-Man serisinden bu yana oyunculuk açısından büyük yol kat ettiğini söylemek gerek. O alışıldık konuşma tarzını ara ara görebilsek de, bir insanın ölümün pençesinde yaşadığı çaresizlik duygusunu, geçmişe ve gelecekte yaşayamayacağı şeylere özlemini, pişmanlıklarını seyirciye çok güzel bir şekilde yansıtmış. Tabii oyunculuğa ve filme esneklik kazandıran kameranın da büyük önemi var. :) Kamera sayesinde ailesine seslenişi, pişmanlıklarını anlatışı, oldukça duygusal ve güzel sahnelerdi.


Aron'ın kamerayla ve konuşmayla anlatamayacağı şeyleri de Danny Boyle, kısa sekanslar halinde ekrana getirmiş. Yarıktaki Aron'a kısa aralar vermemizi sağlayan bu sahneler, Aron'ın kafasının içine sokuyor bizi ve Aron'a bağımızı oldukça kuvvetlendiriyor. Adama bağlandıkça kendinizi onun yerine koyuyor ve oldukça üzülüyorsunuz. İnsanı derinden etkileyen de bu oluyor zaten.

Gerçek Aron'ı filmin sonunda görmek de, hikayenin gerçekliğinin verdiği etkiyi artırıp, gözyaşlarına boğabiliyor(sulugöz biriyseniz benim gibi). :)

Danny Boyle'un tempolu anlatımı, senaryo ve James Franco sayesinde oscar'a adaylığını hak eden güzel bir film çıkmış ortaya. İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.


Ekleme: Youtube'da Aron Ralston'ın olay yerinde yaşadıklarını anlatışı ve eli sıkıştıktan sonra kameraya kaydettiği ilk görüntü var(Kendisinin ve ailesinin adını söylediği bölüm.). Filmi izledikten sonra bakmanızı tavsiye ederim.

0 Yorum Yapıldı:

Yorum Kuralları:

- Yorumlarınız kişiliğinizi yansıtır.
- İsimsizlik vahşi doğaya özeldir. Yorum yaparken isminizi de bahşedin.
- Türkçe'de q, w ve x harfleri yoktur.
- Noktalama işareti olmayan yazının Arapça'dan farkı yoktur.
- Yorum kutusunun altındaki "E-posta yoluyla abone ol" seçeneği ile yorum takibi yapabilirsiniz.