The Art Of The Title

0 Yorum Yapıldı

Sinemaseverler için güzel bir site buldum burada. Tanıtmak istedim.  

The Art Of The Title, adından da anlaşılacağı üzere film başlıklarına odaklanmış bir site. Başlık tasarımlarının, dolayısıyla jeneriklerin videoları var. Bazılarında tasarımların kısa incelemesi, röportajlar ve ek videolar da bulabilirsiniz.

Sadece filmler de yok. Dexter, United States Of Tara ve Six Feet Under da gözüme çarptı sitede ki, üçünün de jeneriği dillere destandır.

Ayrıca Se7en'ın ve Fight Club'ın jeneriklerini de tekrar izlemenizi öneririm.

SXSW için bir video hazırlamışlar Film Başlık Tasarımının Kısa Özeti diye. Aşağıya ekledim.

Hayat Boyu Figüran

1 Yorum Yapıldı

"Always a bridesmaid, never a bride" gibi bir durum.

Fincher ve Spacey'den House Of Cards

0 Yorum Yapıldı



Daha önce İngiltere'de mini-dizi olarak çekilen House Of Cards, aynı isimde bir kitaptan uyarlanacak. Dizinin ilk bölümünü yönetecek olan David Fincher, başrol oyuncusu olarak Kevin Spacey'i ikna etmiş. Dizi, Margaret Thatcher'ın İngiltere Başbakanı olduğu 1990 yılında geçiyormuş. Gözünü yukarılara dikmiş bir politikacının hayatına odaklanacakmış. Dizinin türü politik-gerilim olarak geçiyor.

Diziyi HBO ve AMC'yi geçerek Netflix satın almış. Netflix aslında bir kanal değil. Film kiralama servisi. Dizi alanına da açılmak istediğinden oldukça cömert bir teklifle diğer kanalları geçmiş. 100 milyon doların üstünde bir fiyatla, toplamda 26 bölümden oluşan iki sezona imza atmışlar. Ortada sadece yönetmenin ve başrol oyuncusunun olduğu bir proje için fazla cömert bir teklif. Pilot bölümden bile vazgeçmişler. (Normalde bildiğiniz üzere, bir bölüm çekilir. Buna pilot bölüm denir. Pilot bölüm bir kısım seyirciye izletilerek dizinin potansiyel başarısı ölçülür ve ona göre sipariş verilir.) Netflix bundan da vazgeçmiş.

Bu güzel bir haber. Amerikalı seyircilerin ne dizileri harcadığını iyi biliyoruz. Bu sefer öyle bir kaygımız olmayacak.

İyi bir şey çıkar umarım. Bu aralar Amerikalıların İngilizlerden port ettikleri diziler iyi gidiyor.(bknz.Shameless) Umarım bu da en az onun kadar güzel olur.

Tron: The Next Day

0 Yorum Yapıldı

5 Nisan'da çıkacak olan bluray'inden 10 dakikalık bir video yayınlandı. Flynn'in kayboluşundan hemen sonrasını anlatıyor. İlk filmle Tron: Legacy arasını yani.

Youtube'a konan video kaldırıldı. Dailymotion'dan da kaldırılırsa buraya bakarsınız.