Miramax Tarih Oldu

1 Yorum Yapıldı


Reservoir Dogs, The English Patient, Clerks, Pulp Fiction, My Left Foot, The Piano, Shakespeare In Love, Trainspotting, Good Will Hunting, The Talented Mr. Ripley, Swingers, Chicago.

Üstteki filmler gibi nice güzel ve kült filmler çıkaran, üstteki sembolü görünce güzel bir film izleyeceğimiz hissini bize yediren, Tarantino, Soderbergh, Jon Favreau, Anna Paquin, Daniel Day-Lewis, Ewan McGregor ve John Travolta gibi bir yeteneklerin yıldızının parlamasını sağlayan Miramax, stüdyolarını kapattı. Yine adlarına çok aşina olduğumuz Weinstein kardeşler, 1993 yılında Disney'e satmışlardı şirketi ve şimdi de kapandı.. Şu an stüdyonun elinde bulunan filmlerin akıbeti ise belirsiz.
Geçmiş olsun.

(Harvey Weinstein ile Tarantino)

Lost'un Son Sezonunun İlk 4 Dakikası

3 Yorum Yapıldı


Lost'un son sezonu olan 6. sezonunun ilk bölümü olan LA X. 'in ilk 4 dakikası yayınlandı. Spoiler'dan nefret edenler sakın izlemesin. Mesela ben izlemedim. :)

Alice in Wonderland (2010) (Güncellendi)

0 Yorum Yapıldı

GÜNCELLEME: UHQ fotoğraflar ve yeni yayınlanan soundtrack'i eklendi.(Avril Lavigne-Alice)

Bahsetmeden geçemeyeceğim bir diğer film, Alice in Wonderland.

Çocukluğunda gitmiş olduğu yeri hatırlamayan Alice, beyaz tavşanı izleyip Harikalar Dünyası'na geri dönüyor ve hem kaderini tayin etmek, hem de Kızıl Kraliçe'nin zulmünü bitirmek için uğraşıyor.

Yorum Köşesi: Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

2 Yorum Yapıldı


Bu filmin adını uzun süredir çok duyuyordum. Niyeyse kötü diyene de hiç rastlamadım. 98 yapımı bu filmi 'Kült' mertebesine ulaştıranların sayısı çoktu. Gecenin bir yarısı arkadaşla, eğlenceli ve hareketli bir film ararken aklıma geldi ve izleyelim dedik.

Açıkçası izlemez olaydık. Hayatımda bu kadar sıkıcı ve boş bir film izlemedim. Zaten İngiliz yapımlarından özellikle uzak dururdum. Biraz da aynı yönetmenden çıkan Snatch'e güvenerek bir istisna yapayım dedim ama yapmaz olaymışım. Snatch'in tırnağı bile olamayacak, çok çok sıkıcı bir film. Göze sokulur derecede fazla olan şarkıları ise anlamış değilim.

Aslında Snatch'i beğenmemiş olsam diyeceğim ki, bu türü sevmiyorum. Ama Snatch ile aynı yönetmenden aynı dönemde çıkmış bir film, bu kadar mı farklı ve iğrenç gelir. Şimdi tekrar araştırdım internette, 8 puandan aşağısını veren yok filme. Çok ilginç.

Kısacası hiç tavsiye etmeyeceğim bir film.

'Hayatımın filmi' diyenlerden biri bu yazıyı okuyorsa beri gelsin de bir anlatsın. :)

Yorum Köşesi: A Serious Man (2009)

0 Yorum Yapıldı


Biraz önce bitirdim Coen'lerin son filmini. Az biraz bir şeyler yazayım:

Conan O'Brien No More! :( (Güncellendi)

0 Yorum Yapıldı


GÜNCELLEME:
Bir süredir CoCo'muz, çalışanlarına da tazminat ödenmesi için çalışıyordu. Sonunda NBC'den iyi bir rakamla ve anlaşmayla ayrıldı. NBC, Conan'a 33 milyon dolar, çalışanlarına da toplamda 12 milyon dolar vermeyi kabul etti. Artık Conan'ın programını Jay Leno sunacak. Conan, son programını bu Cuma, yani 22 Ocak'ta yapacak. Programın ilk yayınına konuk olan Tom Hanks, geleneğe uyup programın son yayınına da konuk olacak.
ABC ise Conan'la ilgilenmediklerini açıkladı. Fox'dan ise şimdilik bir haber yok. Umarız Conan en kısa sürede yeni bir kanalda daha güzel bir programa başlar.
Leno ise kına yaksın artık. :(

Aslında bu yazıyı Conan O'Brien-Jay Leno-NBC üçlüsünün dedikoduları çıktığından beri yazıyorum. En son Conan'ın gideceğinin kesinleştiği haberi çıkmıştı güçlü kaynaklara göre. Tam ikna olup yayınladım yazıyı, NBC haberi yalanladı. Sildim sonra.

Finaller için Adana'ya gittiğim sıra yeni haberler düşmüş mü diye baktım ama hala daha kesinleşen bir şey yok.

Bilmeyenler için kısaca özetleyelim konuyu:

2010 BAFTA Ödülleri

2 Yorum Yapıldı


İngiliz Film ve Televizyon Akademi Ödüllerinin adayları açıklandı. Beklendiği gibi Avatar, En İyi Film, En İyi Yönetmen dalları dahil 8 dalda aday oldu. Oscar'lar için Altın Küre'den daha sağlam bir tahmin listesi oluşturmamızı sağlayan adaylar ise yazının devamında...

Avatar'ın Yapım Belgeseli

2 Yorum Yapıldı


Yorum köşemde yazdığım Avatar yazımda, oyuncuların performanslarının nasıl yakalandığıyla ilgili 4 dakikalık bir video vermiştim. Yahoo! bugün, o 4 dakikalık videonun 8 dakikalık uzatılmış versiyonu ile 22 dakikalık harika bir yapım belgeseli yayınladı. İzlediğiniz diğer yapım süreçlerine benzemeyen, harika bir 22 dakika.

İzlemenizi şiddetle öneriyorum.

Videolar yazının devamında...

'Push' Dizi Oluyor

0 Yorum Yapıldı


Ne kadar eleştirilse de, Heroes'dan hala yüksek miktarda para kaldıran şirketler, Heroes bozması diye çok dalga geçilen ve bana göre hakikaten de öyle olan 2009 yapımı Push filmini televizyona uyarlıyorlarmış. Heroes'un 2. versiyonu geliyor yani. Senaryo yazarlığını, daha önce Watchmen, X-Men ve X2 filmlerinin senaristi David Hayter yapacakmış.

Hayırlısı diyelim...

Yorum Köşesi: Avatar (2009)

1 Yorum Yapıldı




Yazı spoiler içermemektedir. İzlemeyenler de okuyabilir.

Evet, haftasonu finallere mi gittim, film izlemeye mi? :D
Ama böyle bir filmi 3D olarak bulmuşken kaçırmak olur mu?

Öncelikle Cinebonus'un RealD 3 boyut sistemini daha çok sevdiğimi söyleyeyim. Ayrıca Afm'deki gibi gözlük konusunda cimri ve paranoyak davranmıyorlar. O nedenle aşırdım hemen. :) Zaten herkese kapalı poşet içerisinde yeni gözlük veriyorlar, niye geri topluyorlar anlamadım.

Neyse, filme gelirsek...

Yorum Köşesi: Sherlock Holmes (2009)

0 Yorum Yapıldı


Kısacası;

Filme, çok eğlenceli bir 2 saat geçirebilme ve Iron Man'deki gibi parlak ve renkli bir Robert Downey Jr. izleme umuduyla gittim. Ne yazık ki film kendisini izletse de, verdiğim paraya değdiğini söyleyemem. Hızlı gibi görünen, yavaş bir temposu olan garip bir filmdi. Bazılarının, Guy Ritchie'nin bir süredir kötü giden kariyerini düzeltmesinin son şansı olarak nitelediği film, bence bu yükselişi getirmekten çok uzak bir film olmuş.

Ayrıca film gösterime girdikten sonra çıkan "Holmes ile yardımcısı Watson'ın eşcinselliğe varan yakınlığı" tartışmalarını filmi izledikten sonra daha iyi anlıyorsunuz. Aralarındaki yakınlığın seyirciye iyice yansıtılması olayının dozunu 1-2 yerde hafiften kaçırmışlar.

Gitmekte tereddüt ediyorsanız ve benim gibi öğrenci olup, sinemaya ayıracağınız kısıtlı bir bütçeniz varsa bu filme ayırmanızı tavsiye etmem. Ama vizyonda izlemeye değer ve izlemediğiniz film kalmadıysa bu filme girebilirsiniz.

IMAX: Hubble 3D (2010)

1 Yorum Yapıldı



Leonardo DiCaprio'nun seslendirmesiyle ön plana çıkartılıp, isim yapmasına çalışılan Hubble belgeseli için fragmanı izlemeniz yeterli aslında. Uzaydaki gözlerimiz olan Hubble teleskobunu kurtarmak için göreve çıkan 7 astronotu anlatan Hubble, Imax formatında ve 3 boyutlu olarak çekilmiş. O koca kameraları astronotlarla beraber uzaya gönderip mükemmel bir yapım hazırlamışlar.

Amerika'da bile sınırlı sayıda gösterime çıkacak olan yapımın ülkemizde çıkması ise mucizelere kalmış. Umarım Bluray'inin çıkış tarihi yakındır.

Fragmanını Youtube'dan HD olarak veriyorum ama kesinlikle buraya tıklayıp 720p veya 1080p versiyonunu indirmenizi tavsiye ederim. (Fragmanda DiCaprio duyulmuyor ne yazık ki)


Yorum Köşesi: Yahşi Batı (2009)

2 Yorum Yapıldı


Sonunda ben de gittim, izledim.

Açıkçası üzerine uzun uzun yazılacak bir film olmadığını söyleyebilirim. O yüzden bu yazı da kısa olacak.

Filme gitmeden önce bayağı bir bekledim. Tabii bu arada az çok filmle ilgili yorum da okudum. Seyirci böyle her filmde olduğu gibi bölünmüş durumdaydı ama çoğunluğun görüşü filmin G.o.r.a, A.r.o.g gibi bir komedi filmi olmadığı, en azından o kadar güldürmediğiydi. O yüzden beklentilerimi mümkün olduğunca düşük tutarak gittim.

Film, Cem Yılmaz'ın önceki filmlerinde oynadığı cin-kurnaz karakteriyle açılıyor. Bir palavrayla antika olduğunu iddia ettiği bir ürünün hikayesini anlatıyor ve film bu hikayeyi anlatıyor.

Öncelikle Cem Yılmaz'ın her filminde önceki filmlerinden bir karakter olması, en azından andırması ve ara ara diğer filmlerine gönderme yapması beni bayağı baydı. Zaten filmin kadrosu, maaşlı çalışanlar gibi. Cem Yılmaz damgasını bu kadar abartmaya gerek var mı?

İkinci olarak film, iki arada bir derede kalmış. Komik olmaya çalışan ciddi bir film. Komik kısımları yok mu? Var tabii.(Özellikle küfürlerin tam yerinde ve ayarında basılması iyi ayarlanmış) Ama film bir komedi filmi değil. Hokkabaz ile A.r.o.g arasında kalmış bir film. Hokkabaz gibi sürükleyici bir tarafı da olmadığı için sıkıldığım kısımlar çok oldu. Açıkçası bu izleyici rekoruna, hasılatına değecek bir film göremedim. Bir 2-3 kez daha G.o.r.a'yı izlemeyi tercih ederim.

Sonuç olarak bu filme vereceğiniz paraya gidip Avatar izlemenizi, bu filmi dvd-vcd'den izlemenizi tavsiye ederim.

Spider-Man 4'te Şok Değişiklik

0 Yorum Yapıldı


Daha geçen hafta yazdığım Film Ertelemeleri ve Kafa Karışıklığı yazımda Spider-Man'in 4.filminin senaryo yüzünden erteleneceğini duyurmuştum.

Biraz önce çok daha kötü bir haber daha geldi Spidey'den. Sam Raimi'yle yapılan toplantıda Raimi, planlanan tarihe iyi kalitede bir film yetiştiremeyeceğini açıkladı ve projeden çekildi.

Bunun üzerine şok bir kararla Sony, tüm prodüksiyonu komple yeniden yaratacağını açıkladı. Kısacası yeni bir yönetmen ve yeni oyuncularla komple bir yenilenme. Artık Tobey Maguire ve Kristen Dunst'ı yeni Spider-Man filmlerinde izleyemeyeceğiz. Tabii daha önce John Malcovich'in kadroya katılması ve kötü adam Vulture'ı oynaması da iptal oldu.

Ayrıca bu değişiklikle orantılı olarak 2011 Mayıs olan gösterim tarihi 2012 yazına ertelendi.

Bakalım bu değişiklik nasıl yansıyacak.

Yorum Köşesi: The Time Traveler's Wife (2009)

2 Yorum Yapıldı


Bugün bir komedi izleme niyetiyle oturduğum televizyonun başında kendimi, fantastik bir öğeyle süslenmiş çok güzel bir aşk romanından uyarlanmış filmi izlerken buldum. Açıkçası şu an kendimi tebrik ediyorum. :)

Henry, genetik bir hastalığı olan ve istemsiz bir şekilde zamanda yolculuk eden bahtsız bir insandır. Bir gün yine kaybolur ve kendini bir çayırın kenarında bulur. Orada kendi başına piknik yapmakta olan Clare ile karşılaşan Henry, tekrar göreceğini, aşık olacağını ve hayatını geçireceğini bildiği bu 6 yaşındaki küçük kıza büyük sırrını anlatır. Önce kendisine inanmayan Clare, kayboluşunu gözüyle gördükten sonra değişir.

Chuck'ta Yeni Yüzler

0 Yorum Yapıldı


Chuck'ın Sarah'sı,  Yvonne Strahovski'nin yeni bir röportajı yayınlandı.

Röportajda Chuck'ın 3.sezonuyla ilgili birkaç ipucu verdi. Diziye yeni konuk oyuncular geliyormuş. (Yazıda spoiler yoktur.)

A-Takımının Fragmanı Sızdı (Fragman Güncellendi)

3 Yorum Yapıldı




Güncelleme: Cineshoot'dan öğrendiğime göre fragman sonunda Trailer Addict'e eklenmiş. Görüntü birazcık daha iyi.Yazının devamında izleyebilirsiniz.

 Çocukluğumun ünlü dizisi A-Takımı'nın Haziran'da çıkacak filminin fragmanı ya bu haftasonu, ya da gelecek haftasonu yayınlanacaktı. Ancak fragman resmi olarak çıkmadan sızdırıldı. O yüzden görüntü çok kötü. Yine de bir fikir edinmeniz açısından yayınlıyorum. Resmi olarak duyurulunca daha iyisi çıkar. Çıkınca güncellerim.

Mimlenmişim...

0 Yorum Yapıldı



SirEvo'nun bugünkü yazısında beni mimlediğini gördüm. Ne mimiymiş bu diyorsunuz tabii. 1 aylık bir blogcu olarak ben de öyle dedim. Raconu bilmiyoruz ama sanırım doğru anladım. Anladığım şekilde paylaşayım:

Avatar'ın Senaryosu Düştü

0 Yorum Yapıldı



Fox, Avatar'ın senaryosunu yayınladı. Altyazı çalışmalarına başlamak isteyen, ya da filmde nelerin kesilip, nelerin bırakıldığını görmek isteyenler buradan bakabilir.

Düzenleme: Altyazı çalışması diyorum ben de. Sevgili eşekherif boş durur mu, çevirmiş hemen. :)

Harry Potter And The Deathly Hallows - Part1 (2010) (Güncellendi)

0 Yorum Yapıldı



Çok şükür set fotoğraflarından kurtulup, yeni bir şey görebildik. 1 dakikalık bir teaser'ı yayınlandı Deathly Hallows Part 1'in. Benim gibi Harry Potter hayranları kaçırmasın.

Avatar'ın Doğuşu: İlginç Video

0 Yorum Yapıldı



Peter Ammentorp Lund isimli arkadaş, bir Na'Vi'nin nasıl yaratıldığına dair hızlandırılmış bir video yayınlamış Vimeo'da. İzlemenizi tavsiye ederim.



Windows 7'de 16 Tane Tanrı Kipi Çıktı

0 Yorum Yapıldı


Daha önce Windows 7'de Tanrı Kipi olduğundan bahsetmiştik. Bu God Mode ortaya çıkarıldıktan sonra Windows bölüm başkanı, bu özelliklerin geliştiricilerin işini kolaylaştırmak için gizlice konulduğunu söyledi.

Ayrıca 16 tane daha God Mode olduğu ortaya çıktı. Çok ilginç özellikler de var. Bir deneyin.

Back To The Future'da Kimsenin Görmediği

3 Yorum Yapıldı


Şu filmi 10 kez izlememe rağmen filmin sonundaki easter egg'i(film hatası desek daha doğru sanırım) ne gördüm, ne de göreni gördüm.

Neill Blomkamp'dan Yeni Film

0 Yorum Yapıldı


District 9 ile adını duyuran Neill Blomkamp, L.A. Times ile yaptığı uzun röportajda aklındaki projelerle ilgili birkaç ipucu verdi. Yeni çekeceği filmini, District 9'ı çektikten sonra 1 ay içerisinde yazan yönetmen, filmin sci-fi türünde olacağını ve günümüzden 150 yıl sonrasında geçtiğini belirtmiş röportajda. Filmi, aklındaki 2 şehirden birinde çekecekmiş(daha karar vermemiş) ve District 9'da Johannesburg'un oynadığı gibi filmin çekileceği mekan da yine önemli yer tutacakmış.

District 9'un devam filmiyle ilgili sorulan soruda ise...

Lost: Recap

1 Yorum Yapıldı



Lost'un 5 sezonuna kadar olan her şeyin kısa bir özeti olan recap videolarının sonuncusu yayınlandı. Lost'u şimdiye kadar kesintisiz izlemeyenler için büyük spoiler içerir. 5 sezonu da izlemiş olanlar izlesin.

Film Ertelemeleri ve Kafa Karışıklığı

0 Yorum Yapıldı


Hollywood'un rekor yılına inatla Mgm, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru 4 milyar dolar borçla batma noktasına gelmişti. Tabii herkes Bond serisinin yeni filmini ve Peter Jackson ile Guillermo Del Toro'nun çekeceği The Hobbit'in akıbetini merak etmeye başladı.

İlk haber Bond 23'den geldi. Filmin prodüktörleri...

Lost'un Son Yemeği

0 Yorum Yapıldı





Lost da geleneğe uyarak, biraz da son sezon olmasından dolayı The Last Supper uyarlaması promosunu yayınladı. Çok güzel olmuş bence. Resmin üzerine tıklayarak duvar kağıdı boyunda görünteleyebilirsiniz.
Yazının kalanında Lost'un aynı temalı ikinci fotoğrafı ve daha önce aynı promolardan yayınlamış diğer dizilerin fotoğraflarını görebilirsiniz. Son da çok hoşuma giden bir sürpriz de var.

Eşref Armağan ile Görmeden Görmek

0 Yorum Yapıldı


Eşref Armağan, uzun zaman önce Discovery Channel'da kendisine ayrılan bir belgesel ile tanıdığım bir insan. Kendisi doğuştan kör. Doğuştan kör olmasına rağmen hiç görmediği nesneleri o kadar güzellikle çiziyor ki. İnanın ben gördüğüm halde böyle resim yapamıyorum.
Peki hiç görmediği şeylerin resmini nasıl yapıyor?

Windows 7'de Tanrı Kipi

1 Yorum Yapıldı


İlginç bir bilgi takıldı gözüme. Windows 7'de "God Mode" isimli bir özellik var. Aslında özel olarak yapılmış bir şey değil. Ama bir klasör oluşturduğunuzda ve isim olarak GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} koyduğunuzda klasör, bilgisayarınızda bulabileceğiniz tüm ayarların toplandığı bir pencereye dönüşüyor. Bulamayacağınız şeyler değil elbette ama tüm ayarları tek pencereden yönetmek epey pratik.

Şöyle:


Eleştirmen Ödülleri ve Oscar

0 Yorum Yapıldı


Biraz önce ilginç bir bilgi takıldı gözüme.

The Hurt Locker, 1997'deki L.A. Confidental'dan beri 3 eleştirmen ödülünü de toplayan ilk film olmuş. (NSFC, NYFCC ve LAFCA)

İroni ise şurada; L.A. Confidential, 1998'de aday olduğu en iyi film Oscar'ını, o yıl 11 ödülle ezip geçen Titanic'e kaptırmış. Bu yıl da 3 eleştirmen ödülünü de fetheden The Hurt Locker, Avatar ile karşı karşıya gelecek. Umalım da 98'in tekrarı yaşansın. Yoksa şu film bütün ödülleri toplarsa, bu yıl da çok küfür edeceğim Oscar'lara.

Bir ek bilgi daha;
The Hurt Locker'ın yönetmeni Kathryn Bigelow, James Cameron'ın eski karısı. Hangisi kazanırsa kazansın(yine de umalım ki Cameron kazansın), ödül açıklandığında diğerinin yüzünü gösterirler umarım. :)

Hollywood'un Rekor Yılı

0 Yorum Yapıldı


Hollywood 2009'u, 2008'e göre %8'lik bir artışla tam 10.61 milyar dolarlık(Milyar, evet) hasılatla kapatmış.(1 yılın hasılatı, evet) %4'lük bir artışla 1.41 milyar bilet satılmış. Ama 2006'daki 1.6 milyar biletlik rekor kırılamamış.(Tüh, yazık olmuş. :) )
Warner Bros. 2.13 milyar dolar ile %20'lik aslan payını almış.
402 milyon dolarla yılın en çok kazananı ise Transformers: Revenge Of The Fallen olmuş. Tabii ki Avatar bunu katlayacak. Ama 2009 için konuşursak böyle.

Çıkan çoğu film için kar oranı 1'e 10 olunca dünyanın en kazançlı kapısı Hollywood oluyor tabii. İnanılmaz gerçekten. Yanlış yerde, yanlış zamanda doğmuşuz valla. :D

National Society of Film Critics Ödülleri Verdi

2 Yorum Yapıldı


Oscarlardan önce tahminleri kızıştıran National Society of Film Critics, bu yıl The Hurt Locker'a bayağı torpil geçti. Irak savaşı üzerine bir drama filmi olan The Hurt Locker en iyi film, yönetmen ve aktör dallarında ödülleri aldı. En iyi aktris ödülünü Seraphine'deki rolüyle Yolande Moreau alırken, beni asıl sevindiren en iyi yardımcı oyuncu kategorisinde ödülün Christoph Waltz'a gitmesi. Üzen ise Waltz'un bu ödülü Paul Schneider ile paylaşması oldu. Böyle karar veremeyip iki aktöre birden ödül verildiğini de ilk kez görüyorum. 

Tam liste ise aşağıda:

  • En İyi Film: “The Hurt Locker”
  • En İyi Yönetmen: Kathryn Bigelow, “The Hurt Locker”
  • En İyi Erkek Oyuncu: Jeremy Renner, “The Hurt Locker”
  • En İyi Kadın Oyuncu: Yolande Moreau, “Seraphine”
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz, “Inglourious Basterds” & Paul Schneider, “Bright Star”
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Mo’Nique, “Precious”
  • En İyi Senaryo: Joel ve Ethan Coen, “A Serious Man”
  • Yabancı Dilde En İyi Film: “Summer Hours”
  • Kurgusal Olmayan En İyi Film: “The Beaches of Agnes”
  • En İyi Görüntü Yönetimi: Christian Berger, “The White Ribbon”
  • En İyi Prodüksiyon Tasarımı: Nelson Lowry, “Fantastic Mr. Fox”

Şu The Hurt Locker'ın ikinci cd'sini de bir ara izleyeyim ben en iyisi. :D

Türk'ün, Türkiye'nin Düşmanı Filmler!

1 Yorum Yapıldı


Sürekli izlediğim ve sevdiğim ender bloglardan olan Cineshoot'da  SirEvo kardeşim güzel ülkemizi ve insanlarını aşağılayan filmlerle ilgili güzel bir derleme yapmış. Yazısını buradan okuyabilirsiniz. Özellikle The Last Templar filmindeki videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

Fox ve NBC'nin Savaşı

0 Yorum Yapıldı


NBC yeni ara sezon takvimini açıkladıktan hemen sonra Fox akıllıca bir taktikle kendi takvimini açıkladı. Buna göre Fox, Nbc'nin Chuck'ı yayınladığı Pazartesi saatine House'u koyarak çok büyük pislik yaptı.(House'un aslında 25 Ocak'ta başlaması gerekiyordu) :( Chuck'ın reytingleri buna bağlı olarak ciddi bir şekilde düşebilir ve iptal edilebilir. Gerçi Chuck'ın 3.sezonu şu an onaylanmış olsa da sezonun ortasında pat diye iptal edilen çok dizi gördük. Umarım Chuck'da bunu yaşamayız.

Bilmeyenler için Chuck'ın iki bölüm ardarda premieri 10 Ocak Pazar günü, ondan sonrası normal olarak Pazartesi günü yayınlanacak.

Aynı şekilde Fox, Fringe dizisini de Nbc'nin Heroes'una denk gelen saate kaydırdı. Fox'un Fringe'e bu kadar güvenmesi kesinlikle çok güzel. En sevdiğim dizilerden biridir çünkü. Heroes ise son sezondaki düşüşüyle Fringe karşısında tutunamaz diye düşünüyorum. Zaten forumlarda "Bitirin artık şu Heroes'u" diye çok konu ve mesaj geçiyor. Haksız da sayılmazlar bana kalırsa. Bir zamanlar Lost'a rakip olarak gösterilen dizi, şimdi zaman bulunursa izlenen dizi oldu. En azından benim için.

Ayrıyeten Fringe, yeni başlayan Past Life dizisine yer verme amacıyla Şubat'ta tekrar ara verecekmiş. 7 haftalığına. 1 Nisan'da geri dönecekmiş. İzleyenlere duyurulur.

Ian Fleming'in Hayat Hikayesi

0 Yorum Yapıldı


Bu kez perdede James Bond'u değil, Bond'un yaratıcısı Ian Fleming'i izleyeceğiz. Çekileceği kesinleşmiş olan filmde başka hiçbir şey kesinleşmiş değil. Yönetmeni bile belli değil. Ama bazı güvenilir kaynaklara göre filmin bütçesi 40 milyon dolar civarında olacak ve Fleming'i James McAvoy canlandıracak. Bence çok güzel bir seçim olmuş.

Filmin senaryosu Andrew Lycett'in yazdığı Ian Fleming: The Man Behind James Bond kitabı temel alınarak yazıldı. Film, yazarın 2.Dünya Savaşı'na katıldığı yılları ele alacak. Fleming'in Bond serisini yazarken savaşta gördüğü bazı operasyonlardan esinlenmesi de filme aktarılacakmış.


Avatar'ın Dvd'sinde Seks Sahnesi

0 Yorum Yapıldı


Neytiri'yi oynayan Zoe Saldana'nın röportajından:
Sahneyi çekmiştik ama daha sonra kesildi. Yani Na'vi'lerin nasıl seks yaptıklarını merak ediyorsanız, dvd'sine konabilir. Film PG-13(13 yaş üstü) olarak çekildiği için filme konulamadı. Sahnenin çekimi çok komikti, Sam'le bayağı güldük.

Şahsen şu fotoğrafa bakarak, ben de görmek isterdim. :)

Amelia (2009)

0 Yorum Yapıldı


Night At The Museum: Battle Of Smithsonian filminde ilk kez Amy Adams'ın oyunuyla gördüğümüz Amelia Earhart, bu kez Hilary Swank tarafından canlandırılan, başlı başına bir hayat hikayesi olarak karşımıza çıkıyor.(Açıkçası Amy Adams'ı tercih ederdim. :)) Hilary Swank'ı perdede izlemekten hoşlanmasam da, oynadığı filmler genelde güzel oluyor.Filmde ayrıca Amelia'nın kocasını oynayan Richard Gere ve aşk yaşadığı Gene Vidal'ı oynayan Ewan McGregor yer alıyor.

Amelia Earhart hakkında biraz bilgi:
Amelia Earhart Amerikalı bir pilot ve yazardır. Atlas Okyanusu'nu tek başına geçen ilk kadın pilottur. 1937 yılında Fred Noonan ile çıktığı dünya turunun üçte ikisini tamamladığı sırada uçağı kaybolmuştur ve kendisinden bir daha haber alınamamıştır. 1939 yılında resmen öldüğü ilan edilmiştir.

Film 8 Ocak'ta yani bu hafta vizyona giriyor.

Fragman:

 

Oyunlar Hep Böyle Güzel Miydi?

0 Yorum Yapıldı


Pek oyun oynamayan biri olarak yeni çıkan oyunları takip etmez, dolayısıyla bir bilgim olmadığı için kurmazdım. Ancak son zamanlarda izlediğim oyun fragmanları o kadar güzel ki. Yoksa çok şey mi kaçırdım diye soruyorum kendime. Call Of Duty MW2 'den sonra ilk kez bir oyunu dört gözle bekliyorum. Hatta iki diyelim :

Yıldızı Parlayan Sandra Bullock

0 Yorum Yapıldı


Belki dikkatinizi çekmiştir. 2007'de çıkan The Premonition'dan beri Sandra Bullock ortalarda gözükmedi. 2009'da 3 filmle birden geri dönen Bullock, filmlerinin maliyetlerini hasılatlarıyla fazla fazla karşıladı ve 2009'un en çok kazanan isimlerinden biri oldu. Gerçekten de Bullock'un film çıkardığını görünce insan, "Bunu izlemek lazım, kesin eğlencelidir" fikrine kapılıyor. (Zaten bu filmlerin üçünü de çıktığı an izlemişimdir. :)) Bilirsiniz, bu fikri yerleştiren isimler-filmler Amerika'da özellikle, çok iş yapar.

Nitekim The Proposal dünya çapında 315 milyon dolar, The Blind Side (Yakın zamanda bu filmle ilgili yorumumu yazacağım) daha dünya çapında gösterime açılmadığı için sadece Amerika'da 200 milyon dolara yakın hasılat yaptı. All About Steven'ı da mazur görün artık, 33 milyon dolar hasılat yapmış. :) Dünya çapında durumunu bilemiyorum.

Quigley Yayım Şirketinin listesine göre sıralama ise şöyle:
1. Sandra Bullock
2. Johnny Depp
3. Matt Damon
4. George Clooney
5. Robert Downey Jr.
6. Tom Hanks
7. Meryl Streep
8. Brad Pitt
9. Shia LaBeouf
10. Denzel Washington

2 Tane 3 Aylık 1 Tane 6 Aylık Bedava Lisans

0 Yorum Yapıldı


Panda 90 günlük kampanya yapmış aşağıdaki gibi. Bu gibi kampanyalarla 1-2 senedir Premium Antivir kullanan biri olarak takip etmenizi ve bu lisansları kaçırmamanızı öneririm.